Φωτογραφία Γιώργος Φερδής / Orthodoxia.info

Με αντισώματα τα οποία του χορηγούνται μέσω πλάσματος, δίνουν τις τελευταίες 24 ώρες τη μάχη τους οι γιατροί προκειμένου να βοηθήσουν τον οργανισμό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου να κερδίσει την μάχη με τον κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxia.info.

Ο 82χρονος Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας που από χθες νοσηλεύεται στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» φαίνεται να ανταποκρίνεται θετικά στην θεραπεία.

Η θεραπεία που υποβάλλεται ο Αρχιεπίσκοπος θεωρείται μια από τις καλύτερες δυνατές αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για μια θεραπεία που αρχικά χρησιμοποιήθηκε στις ΗΠΑ και στηρίζεται σε αντισώματα ασθενών που νόσησαν και ανένηψαν.

Αυτά δίνουν στον οργανισμό του ασθενή τις κατάλληλες “πληροφορίες” για τον ιό που έχει εισβάλλει στο σώμα του και τον βοηθούν να τον αντιμετωπίσει.

Καλά πληροφορημένες πηγές του orthodoxia.info σημειώνουν πως ο Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε κάποιες στιγμές πυρετό ο οποίος όμως αντιμετωπίζεται, ενώ τα όποια αναπνευστικά προβλήματα υπάρχουν δεν δημιουργούν μέχρι στιγμής ιδιαίτερη ανησυχία. Οι γιατροί πάντως είναι εξαιρετικά συγκρατημένοι αφού πρόκειται για έναν ασθενή προχωρημένης ηλικίας ο οποίος μάλιστα πρόσφατα χρειάστηκε να υποβληθεί σε τοποθέτηση βηματοδότη.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Αρχιεπισκόπου τα όσα δημοσιεύθηκαν σχετικά με αναζήτηση του φαρμάκου μπαμλανιβιμάμπη στις ΗΠΑ, δεν επιβεβαιώνται.

Ο ΠΙΣΤΟΣ «ΦΥΛΑΚΑΣ»

Αυτή τη στιγμή ο μόνος άνθρωπος που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό του Προκαθημένου της Ελλαδικής Εκκλησίας είναι ο επί σειρά ετών έμπιστος οδηγός του Βλάσης Καρανικολάου.

Ύστερα από προσωπικό αίτημα του Αρχιεπισκόπου, ο κ. Καρανικολάου έχει λάβει ειδική άδεια και φορώντας τον εξειδικευμένο εξοπλισμό με τον οποίο είναι ντυμένοι γιατροί και νοσηλευτές, βρίσκεται δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999