Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 13:08

Αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου, επίσημη αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας έγινε δεκτή από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Οι Ουκρανοί κληρικοί, υπό τον μητροπολίτη Περεγιασλάβσκι και Βισνέβσκυ Αλέξανδρο, επισκέφθηκαν την Κωνσταντινούπολη με αφορμή τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Κομάνων Μιχαήλ, Εξάρχου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Κίεβο.

“Κάθε φορά που υποδεχόμεθα αδελφούς από την Ουκρανία είναι χαρά για εμάς, γιατί αυτές οι επισκέψεις, αυτές οι επικοινωνίες, μάς συνδέουν με τον ευσεβή ουκρανικό λαό”, είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και αναφερόμενος στις δυσκολίες και τις περιπέτειες που βίωσε ο Ουκρανικός λαός τόνισε:

“Σε όλες αυτές τις δυσκολίες σας ήσασταν στην προσευχή και την καρδιά του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μέχρις ότου ήρθε η μεγάλη ιστορική στιγμή το Πατριαρχείο μας να σάς δώσει και το καθεστώς της αυτοκεφαλίας. Ήταν δικαίωμά σας [να τη ζητήσετε] και ήταν δικαίωμα του Οικουμενικού Πατριαρχείου να σάς δώσει αυτή την αυτοκεφαλία”.

Εκ μέρους της Αντιπροσωπείας, ο μητροπολίτης Αλέξανδρος ευχαρίστησε το Οικουμενικό Πατριαρχείο για την μέριμνα και την αγάπη του προς τον μαρτυρικό Ουκρανικό λαό.

Φωτογραφίες: pomisna.info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ