Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 | 16:59

Αντιπροσωπεία της Ι. Συνόδου στο Άγιο Όρος για τους εορτασμούς των 200 ετών από το 1821

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου επισκέφθηκε χθες το Άγιο Όρος σχετικά με τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Η αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από Συνοδικούς Αρχιερείς Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιο, καθώς και τον Γραμματέα της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Αντωνίου –Τριανταφυλλίδη, συναντήθηκε στις Καρυές με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Παύλο Λαυριώτη και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

Σκοπός της συνάντησης ήταν να διαβιβασθεί το από 6ης Ιουνίου 2020 αίτημα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τη συμμετοχή του Αγιωνύμου Όρους στις Συνοδικές και Περιφερειακές Εκδηλώσεις, τις οποίες διοργανώνει η Εκκλησία της Ελλάδος, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.

Η Ιερά Επιστασία δέχθηκε με χαρά το αίτημα της Εκκλησίας της Ελλάδος και αποφάσισε να το διαβιβάσει στην Ιερά Κοινότητα για τα περαιτέρω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ