Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 9:41

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΘΡΟΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

Αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης συναντήθηκε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Κωνσταντινούπολη βρίσκεται αντιπροσωπεία της Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης με αφορμή τη θρονική εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ευγένιο.

Σήμερα το πρωί, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε σε ακρόαση τη συνοδική αντιπροσωπεία της Εκκλησίας Κρήτης, η οποία αποτελείται από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους μητροπολίτες Πέτρας κ. Γεράσιμο, Ιεραπύτνης κ. Κύριλλο και Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο, τον νέο επίσκοπο Κνωσού κ. Μεθόδιο, καθώς και τα προσφάτως προαχθέντα μέλη του Συνοδικού Γραφείου, τον Αρχιγραμματέα Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη, τον Υπογραμματέα Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Μπατσάκη και τον Κωδικογράφο Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη.

Ο Παναγιώτατος υποδέχθηκε με πολλή χαρά την αντιπροσωπεία και για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε τους ισχυρούς δεσμούς αγάπης της μητρός εκκλησίας προς την Εκκλησία της Κρήτης.

Ο κ. Ευγένιος με λόγους αφοσιώσεως και τιμής υπέβαλε προς τον Παναγιώτατο τα σεβάσματα συμπάσης της Εκκλησίας Κρήτης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι όλοι μαζί με ενότητα και αγάπη θα συνεχίσομε τον αγώνα της πίστεως και της μαρτυρίας στα δύσκολα αυτά χρόνια στα οποία ζούμε.

Εκ μέρους της μητροπόλεως Ρεθύμνης, ο κ. Προδρόμος προσέφερε στον Παναγιώτατο μία εικόνα που φιλοτέχνησε ο Ρεθύμνιος αγιογράφος κ. Νικόλαος Ρουσσάκης και αναπαριστά τους Αγίους Αποστόλους Ανδρέα τον Πρωτόκλητο και Βαρθολομαίο, την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με μεγάλη χαρά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ