Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 21:39

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων στην Ιορδανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων (Θρησκευτικού Τουρισμού) της Εκκλησίας της Ελλάδος μετέβη από 24 έως και 29 Ιανουαρίου στην Ιορδανία προσκεκλημένη του Ιορδανικού Οργανισμού Τουρισμού. 

Tην Αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας ως επικεφαλής, ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, ο Μητροπολίτης Λήμνου κ. Ιερόθεος, ο Αρχιμανδρίτης  κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου, ο Διάκονος κ. Νικόδημος Μαλαματένιος, ο Βασίλειος Τζέρπος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, ο Θεόδωρος  Πιτταράς, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ο Πολύκαρπος Ευσταθίου και ο Μάριος Μάγκος, συνεργάτες του Συνοδικού Γραφείου. Ως  Εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Κρήτης συμμετέσχε ο Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος.

Η Αντιπροσωπεία, συνοδευόμενη από την κ. Δέσποινα Μαντά, Επίτιμο Πρόξενο της Ιορδανίας στη Θεσσαλονίκη, μετέβη στην Ιορδανία στο πλαίσιο του συναφθέντος μεταξύ της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Ιορδανικής Κυβερνήσεως Πρωτοκόλλου Συνεργασίας (Μάιος 2022), προκειμένου να παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας από κοινού με τον Ιορδανικό Οργανισμό Τουρισμού για το αργυρούν ιωβηλαίο από την ίδρυση και λειτουργία του Σημείου της Βαπτίσεως του Χριστού στον ποταμό Ιορδάνη. 

Οι Αρχιερείς και οι  Κληρικοί της Αντιπροσωπείας συμμετείχαν στην Ακολουθία του Μ. Αγιασμού την Παρασκευή 26.01.2024, πλαισιώνοντας τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο και τον Πατριαρχικό Επίτροπο και Έξαρχο στην Ιορδανία Αρχιεπίσκοπο Κυριακουπόλεως κ. Χριστοφόρο, με τον οποίο η Αντιπροσωπεία  συνεργάστηκε επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος όλες τις ημέρες της παραμονής της.

Η Αντιπροσωπεία επίσης επισκέφθηκε αρχαιολογικούς χώρους βιβλικού και χριστιανικού ενδιαφέροντος, Ορθόδοξες Ενορίες και Μονές στο Αμμάν και άλλες πόλεις της Ιορδανίας (Μαδηβά, Σαλτ και Φχες), ενώ συναντήθηκε με παράγοντες του τουρισμού της Χώρας, στελέχη του Ιορδανικού Οργανισμού Τουρισμού και του Υπουργείου Τουρισμού, τουριστικούς πράκτορες, καθώς και με την Πρέσβη της Ελλάδας στην Ιορδανία κ. Ειρήνη Ρήγα. 

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου οι Αρχιερείς και οι Κληρικοί της Αντιπροσωπείας συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου στο Αμμάν και επέστρεψε στην Ελλάδα τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ