Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 18:44

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΠΑΡΕΣΤΗ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΓΓΙΝΑ

Αντιπροσωπεία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας, παρέδωσε γράμμα στον Οικουμενικό Πατριάρχη, για την εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με μέλη της επίσημης αντιπροσωπείας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας συναντήθηκε το Σάββατο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το πρωί της Κυριακής, οι μητροπολίτες Καμερούν κ. Γρηγόριος, Ζάμπιας κ. Ιωάννης και ο επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, εκκλησιάστηκαν στον πατριαρχικό ναό στο Φανάρι, όπου χοροστάτησε ο Πατριάρχης. Επίσης εκκλησιάστηκε και ο παρεπιδημών μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μαζί με πιστούς από την πόλη και το εξωτερικό.

Το Σάββατο ωστόσο, ο Παναγιώτατος δέχθηκε σε ακρόαση τους αρχιερείς της Εκκλησίας Αλεξανδρείας, οι οποίοι του παρέδωσαν γράμμα του Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, σχετικό με την υπόθεση εισπηδήσεως του Πατριαρχείου Μόσχας στη δικαιοδοσία του Αλεξανδρινού Θρόνου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Παναγιώτατος, συνοδευόμενος από τους παραπάνω αρχιερείς και από τον αρχιδιάκονό του κ. Παΐσιο, μετέβη στην έδρα του Συνδέσμου Παιδοπόλεως και Στέγης Εργαζομένων Νεανίδων, όπου έκοψε την αγιοβασιλόπιτα και απηύθυνε πατρικούς λόγους, προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στη συνέχεια, παρέστη στην τελετή απονομής των βραβείων στους διακριθέντες του πρώτου διαγωνισμού φωτογραφίας, που διοργανώθηκε από την Κοινότητα Νεοχωρίου, στη μνήμη του δημοσιογράφου-φωτογράφου Νικολάου Μαγγίνα, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Ζωγραφείου Λυκείου. Ο Πατριάρχης συνεχάρη τους διακριθέντες φωτογράφους και τους διοργανωτές, ενώ μίλησε με συγκίνηση για το έργο και την προσφορά του αειμνήστου συνεργάτη του Νικολάου Μαγγίνα.

Στην τελετή, παρέστησαν ιεράρχες, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος κ. Ζέτα Μακρή, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου και μικρός αριθμός προσκεκλημένων, καθώς λόγω της πανδημίας, η εκδήλωση μεταδόθηκε διαδικτυακά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ