Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:26

Αντιοχείας: “Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στην μητρόπολη Βηρυτού πραγματοποίησε Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, όπου επιθεώρησε τις ζημιές που προκάλεσε η φονική έκρηξη.

Μάλιστα από την έκρηξη που έγινε προκλήθηκαν ζημιές γύρω από το κτίριο της επισκοπής. Ο κ. Ιωάννης σε δηλώσεις που έκανε στα μέσα ενημέρωσης τόνισε την στήριξη στους κατοίκους της Βηρυτού.

«Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας. Μέσω του μητροπολίτη κ. Ηλία, μεταφέρουμε την ειρήνη μας σε όλους τους ανθρώπους της Βηρυτού. Είμαστε όλοι μία οικογένεια”.

Ο κ. Ιωάννης ευχαρίστησε τις Αυτοκέφαλες Εκκλησίες που επικοινώννησαν και συμπαράσταθηκαν στην τραγωδία που έπληξε την Εκκλησία της Αντιόχειας. “Πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες επικοινώνησαν μαζί μας για να εκφράσουν τα συναισθήματα και την αγάπη τους. Οι χώρες της Ρωσίας και της Ελλάδας έχουν επικοινωνήσει μαζί μας άμεσα και έχουν λάβει πρακτικά μέτρα στήριξης”.

Πρόσθεσε “Είμαστε στο πλευρό του μητροπολίτηκ. Ηλία και της οικογένειάς μας στη Βηρυτό. Μνημονεύουμε εκείνους που έχασαν την ζωή τους και όλους όσους τραυματίστηκαν, τους αγνοούμενους και εκείνους που επλήγησαν”.

Ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης τόνισε ότι “Η Βηρυτός είναι ένα σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού. Είμαστε σταθεροί εδώ, όπως οι κέδροι του Λιβάνου, ανεξάρτητα από το πόσες δυσκολίες υπάρχουν και πολλά βάσανα. Είμαστε με τους ανθρώπους μας και παραμένουμε σε αυτήν τη χώρα. “

Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον μαρωνίτη μητροπολίτη Βηρυτού, Παύλο Αμπντούλ Σάτερ και το Νοσοκομείο της Βηρυτού “Άγιος Γεώργιος”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ