Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 1:58

ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΛΗΓΕΙ ΤΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ

Αντί να παραδώσει το ναό στην Αρχιεπισκοπή ο ιερέας του Λυκαβηττού πήγε διακοπές στα Χανιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε λαϊκό ανάγνωσμα έχει μετατραπεί τις τελευταίες ημέρες η υπόθεση του ιερέα του Λυκαβηττού πλήττοντας βαριά το κύρος της Εκκλησίας αλλά και προσωπικά του ίδιου του Προκαθημένου της.

Πέντε ημέρες μετά το τελεσίγραφο του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προς τον ιερέα Δημήτριο Λουπασάκη μέσω της πολυσυζητημένης συνέντευξης του στην «Καθημερινή της Κυριακής» την οποία ακόμη και οι πλέον μετριοπαθείς χαρακτηρίζουν ως «ατυχή», ο ιερέας εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά στο αρχιεπισκοπικό παρεκκλήσιο των Αγίων Ισιδώρων αφιερώνοντας το τελευταίο πενθήμερο σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης, προτάσσοντας  εμμέσως πλην σαφώς μέσω των κηρυγμάτων του την «αγάπη» και την «στήριξη» των πιστών, τους οποίους δεν χάνει την ευκαιρία να ενημερώνει συνεχώς πως «εμείς είμαστε εδώ στο εκκλησάκι των αγίων Ισιδώρων του Λυκαβηττού».

ΕΥΘΕΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Ο άνθρωπος που αρέσκεται να δηλώνει κατ’ επανάληψη «εγώ είμαι ένας απλός παπάς» έχει προχωρήσει σε ευθεία αμφισβήτηση του Αρχιεπισκόπου, αγνοώντας επιδεικτικά τα όσα είπε για τον ίδιο ο κ. Ιερώνυμος την προηγούμενη Κυριακή, ανακοινώνοντας μάλιστα στους ακόλουθούς του πως αντί να ακολουθήσει την εντολή του Αρχιεπισκόπου θα λείψει για λίγες μέρες για να πάει στα Χανιά να δει τους δικούς του.

Ενδεικτικό της στάσης που έχει επιλέξει ο ιερέας έναντι του Αρχιεπισκόπου είναι το γεγονός πως ενώ έχει φτάσει στο σημείο να στέλνει μέχρι και χαιρετίσματα στη μητέρα του μέσω κηρύγματος την ώρα της Θ. Λειτουργίας, δεν έχει βρει ούτε μια λέξη να σχολιάσει τα όσα εξόχως επιβαρυντικά για τον ίδιο ανέφερε ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας.  Τουλάχιστον ευθέως, γιατί τα υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν.

Χθες για παράδειγμα, ημέρα της ονομαστικής εορτής του,  ο ιερέας κρατώντας στα χέρια τον επίμαχο Σταυρό, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε να μπει σε προθήκη για να σταματήσει η εργαλειοποίηση του, ανανέωσε το ραντεβού του με τους πιστούς σε λίγες μέρες γιατί όπως είπε με νόημα  «θα είμαστε μαζί όπως θέλει ο Θεός». Προφανώς για τον ιερέα το εκκλησάκι του Λυκαβηττού δέχεται εντολές απευθείας από τον Θεό και όχι από τον Αρχιεπίσκοπο.

Την ίδια στιγμή, όσα δεν λέει ευθέως ο ιερέας -αλλά υπονοεί με τον τρόπο του-, λένε ξεκάθαρα πρόσωπα που εμφανίζονται ως υποστηρικτές του που «βομβαρδίζουν» το διαδίκτυο με συνεχείς αναρτήσεις στις οποίες γίνεται ξεκάθαρο ότι ο ιερέας δεν θα πάει πουθενά, ενώ εκστομίζουν έμμεσες απειλές προς τον Αρχιεπίσκοπο για συγκέντρωση πιστών έξω από την Αρχιεπισκοπή και άλλες αντιδράσεις.

Η υπόθεση που ξεκίνησε ως μια περιθωριακή γραφικότητα πριν χρόνια, έλαβε τελευταία τρομακτικές διαστάσεις και πλέον σαν ασθένεια που συνεχώς εξαπλώνεται τείνει να μετατραπεί σε αιτία αμφισβήτησης του ίδιου του Αρχιεπισκόπου που μπορεί να επαίρεται πως έχει την Ιεραρχία στο πλευρό του, ελέγχεται όμως για το κατά πόσο μπορεί να ελέγξει τα όσα συμβαίνουν στην Μητρόπολη του, την Αρχιεπισκοπή των Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ