Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 19:07

Ανδρούσης: “Χρειάζεται κόπος και πίστη στο Θεό, για να γίνει βίωμα η ζωή των Αγίων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Χρειάζεται κόπος, αντίσταση, και πίστη στο Θεό, για να γίνει βίωμα ο βίος των Αγίων. Να είναι η ζωή μας προσαρμοσμένη στα θαύματα της χριστιανικής πίστεως”.

Με τα λόγια αυτά, έδωσε το στίγμα της σημερινής ήμερας μνήμης ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, ο οποίος προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγίας Μαρκέλλης Βοτανικού, για τον εορτασμό της Οσιομάρτυρος Ματρώνας της Χιοπολίτιδας.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο κ. Κωνστάντιος έφερε τα παραδείγματα των Αγίων Ματρώνας, Αρτεμίου και Γερασίμου, που η Εκκλησία μας τιμά σήμερα, λέγοντας πως “εκείνοι δρούσαν για το συνάνθρωπο”, ενώ συμπλήρωσε ότι “Μπορούμε και εμείς οι σύγχρονοι χριστιανοί να οδηγηθούμε στην αγιότητα αρκεί να μην είναι πρωτεύοντα τα υλικά αγαθά, οι θέσεις και τα αξιώματα, έναντι της βασιλείας του Θεού”.

Κλείνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον προϊστάμενο του Ναού π. Ανδρόνικο Αλεξάκη, για την ευκαιρία να λειτουργήσει στο Ναό της Αγίας Μαρκέλλης.

Λίγο προ της απολύσεως ο κ. Κωνστάντιος, κατόπιν απόφασης του εκκλησιαστικού συμβουλίου, προσέφερε από μία τιμητική πλακέτα, σε δύο ενορίτες ως ένδειξη αναγνώρισης για την προσφορά τους στο Ναό.

Το απόγευμα θα τελεστεί το μνημόσυνο των κτητόρων του ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ