Κυ, 23/06/24 | 18:38

ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Αναβολή πήρε η εκδίκαση της έφεσης για τον μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Έφεση άσκησε ο εισαγγελέας πρωτοδικών στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κερκύρας για τον μητροπολίτη κ. Νεκτάριο, ο οποίος παραβαίνοντας την νομοθεσία για την πανδημία είχε λειτουργήσει την Κυριακή των Βαΐων του 2020.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κερκύρας Διονύσης Λαμπρίδης, διαφωνώντας με την αθώωση του ιεράρχη για παραβίαση των μέτρων covid, άσκησε άμεσα έφεση υπέρ του νόμου και τον ξαναστέλνει σε δίκη, η οποία αν και επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα, τελικά πήρε αναβολή.

Η πρωτόδικη απόφαση, τον Οκτώβριο του 2020, αφορούσε την παραίνεση σε ψευδή δήλωση και την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαΐων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, σε αντίθεση με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα της καραντίνας, που απαγόρευαν τον συγχρωτισμό, για την προστασία κατά της διάδοσης του κορονοϊού.

Ο Σεβασμιώτατος, κρίθηκε αθώος και για τις δύο υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτο και οι οποίες άγνωστο πως εκδικάστηκαν ξεχωριστά. Η πρώτη αφορούσε την προτροπή του μητροπολίτη προς τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς ότι εξέρχονται από τις οικίες τους για άθληση και να παραστούν στην λειτουργία, προκειμένου να κοινωνήσουν.

Η τεκμηρίωση της κατηγορίας στηρίχτηκε σε ηχητικό ντοκουμέντο από τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα, όπου ο Μητροπολίτης ακούγεται να δυσανασχετεί με τα μέτρα της κυβέρνησης. Πρωτόδικα για αυτήν την κατηγορία, του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της έλλειψης δόλου.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε κατά την συνεδρίαση να αποφανθεί μετά και την εκδίκαση της δεύτερης υπόθεσης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ