Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 4:53

ΕΞΕΛΕΞΕ ΝΕΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΚΩΔΙΚΟΓΡΑΦΟ

Ανακοινωθέν Επαρχιακής Συνόδου Εκκλησίας Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης συνήλθε σήμερα 10η Οκτωβρίου 2022 στο Ηράκλειο σε τακτική Συνεδρία και ασχολήθηκε με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Η Ιερά Σύνοδος, μετά από πρόταση του Προέδρου Της, Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ευγενίου, προέβη στην εκλογή Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Επίσκοπος Κνωσού εξελέγη παμψηφεί ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Βερνιδάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Κνωσού κ. Μεθόδιος έδωσε το νενομισμένο Μικρό Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου.

Επίσης, η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Νήφωνα Βασιλάκη Αρχιγραμματέα, τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Μπατσάκη Υπογραμματέα και τον Αρχιμανδρίτη Ευγένιο Καρακωνσταντάκη Κωδικογράφο της και Διευθυντή συντάξεως του επισήμου δελτίου της Εκκλησίας Κρήτης «Απόστολος Τίτος».

Η χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου, θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, ενω το Μέγα Μήνυμα θα δοθεί από τον εψηφισμένο την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στον ίδιο ναό.

Η Ιερά Σύνοδος δέεται για να επικρατήσει η καταλλαγή στους εμπλεκόμενους στις πολεμικές συρράξεις λαούς και για να πρυτανεύσει η σύνεση και η ειρήνη.

Από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ