Πε, 13/06/24 | 1:33

ΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΜΟΦΩΝΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ

Ανακοίνωση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συνήλθε την Παρασκευή υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου στο Σύδνεϋ και κατόπιν επισταμένης και διεξοδικής μελέτης των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, ο Πρόεδρος και τα μέλη ομοφώνως αποφάσισαν και ανακοινώνουν τα εξής:

1. Ιδρύεται Εθνική Επιτροπή για τους εορτασμούς επί τη ευκαιρία της συμπληρώσεως 100 ετών από την ίδρυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας (1924-2024) από τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο. Της Εθνικής Επιτροπής θα προεδρεύει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ, εκτός των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων, μέλη θα είναι αντιπρόσωποι από όλες της Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες και τις Πολιτείες. Η ίδια Εθνική Επιτροπή θα αναλάβει και τις προετοιμασίες για την ειρηνική επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος θα προεξάρχει των εορταστικών εκδηλώσεων για τη σημαντική αυτή επέτειο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας.

2. Η Κληρικολαϊκή Συνέλευση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, μετά από αναβολές λόγω της πανδημίας και άλλων πρακτικών αιτιάσεων, θα συγκληθεί τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους στο Σύδνεϋ, σύντομα δέ θα ανακοινωθούν προς τον Κλήρο και τον Λαό σχετικές οδηγίες και λεπτομέρειες.

3. Τα μέλη του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν δημοσίως την ευχαριστία τους προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό της χώρας κ. Anthony Albanese και την Εξοχωτάτη Κυβερνήτρια της Ν.Ν.Ο. κ. Margarete Beazley για την παρουσία τους στο δείπνο των ονομαστηρίων του Ποιμενάρχου μας. Η παρουσία των δύο κορυφαίων εκπροσώπων της Πολιτείας στα ονομαστήρια του Αρχιεπισκόπου μας, αποδεικνύει αφενός μεν τον σεβασμό που τρέφουν οι Αυστραλιανές Αρχές προς το σεπτό Πρόσωπό του, αφετέρου δε τα αισθήματα τιμής που έχουν για την Ελληνική Ομογένεια και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πέραν τούτων, σύσσωμο το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο εκφράζει δημοσίως και ιδιαιτέρως την ευγνωμοσύνη του προς τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό για τα όσα τιμητικά ανέφερε κατά την προσφώνησή του σχετικώς με το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου και την τριετή διακονία του στην Αυστραλία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ