Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:42

ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ

Αναχώρηση του Οικουμενικού Πατριάρχη για την Αθήνα – Ποιοι τον υποδέχθηκαν στο Αεροδρόμιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος αναχώρησε πριν από λίγο από την έδρα του με ιδιωτική πτήση για τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα στο πλαίσιο της οποίας την ερχόμενη Κυριακή θα χοροστατήσει για πρώτη φορά στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου που παραχώρησε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η “Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών – Γηροκομείο-Πτωχοκομείο”, με την καθοριστική συμβολή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου και του Δημάρχου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνου Μπακογιάννη.

Σήμερα το απόγευμα, ο Παναγιώτατος θα επισκεφθεί τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ενώ αύριο Σάββατο το μεσημέρι θα τιμηθεί από τον Δήμο Αθηναίων με τη διάκριση «Ευκλεής Αθηναίος» που απονέμεται για πρώτη φορά σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας».

Ο Παναγιώτατος θα επιστρέψει στην Πόλη νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Την Πατριαρχική Συνοδεία αποτελούν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα και Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, οι Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου και Τριτεύων κ. Καλλίνικος, ο κ. Νικόλαος-Γεώργιος Παπαχρήστου, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριάρχου, και ο κ. Θεμιστοκλής Καρανικόλας, Πατριαρχικός υπάλληλος,

Επίτροπος κατά την απουσία του Πατριάρχη ορίσθηκε ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, ο οποίος και τον προέπεμψε στο Αεροδρόμιο της Πόλης, μαζί με τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο.

Ο Παναγιώτατος αφίχθη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος της Αθήνας, όπου μεταξύ άλλων τον υποδέχθηκαν οι μητροπολίτες Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος και Ιεραπύτνης κ. Κύριλλος και ο επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ