Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 | 15:01

Αμοργός: Τιμήθηκε η προσφορά των δασκάλων του νησιού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σε μια συγκινητική βραδιά που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Αυγούστου, ο δήμος Αμοργού τιμησε τους παλαιότερους εν ζωή διευθυντές και δασκάλους του Ελληνικού Σχολείου του νησιού.

Η εκδήλωση πραγματοποήθηκε στο χώρο του Σχολαρχείου, που ιδρύθηκε το 1829 με δαπάνες της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης και αποτέλεσε ένα από τα πρώτα σχολεία της ελεύθερης Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο μητροπολίτης Θήρας Αμοργού & Νήσων Επιφάνιος και ο Καθηγούμενος της Μονης Παναγίας Χοζοβιωτίσσης, αρχιμανδρίτης Σπυρίδων Δεναξάς, οι οποίοι στις ομιλίες τους αναφέρθηκαν στην πολύτιμή προσφορά του Μοναστηριού στην εκπαίδευση της Αμοργού. Όχι μόνο με την Ίδρυση του Ελληνικού Σχολείου αλλά και με τη διαχρονική υποστήριξη στις προσπάθειες των δασκάλων του νησιού για παιδαγωγική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Μύνημα απέστειλε και η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη η οποία τόνισε πως «στο Σχολαρχείο που ιδρύθηκε το 1829 –δαπάναις της Ιεράς Μονής της Χοζοβιωτίσσης– διδάχτηκαν πολλές γενιές Αμοργιανών, από άξιους δασκάλους, και συνέχισε στις μέρες μας να λειτουργεί ως σχολείο, επιτελώντας τον μορφωτικό του ρόλο. Αυτόν προεκτείνει σήμερα μετατρεπόμενο σε Δημοτική Βιβλιοθήκη».

Φωτογραφίες: Δήμος Αμοργού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ