Τε, 12/06/24 | 21:42

ΑΜΦΙΣΣΑ: Ο Μητροπολίτης ζητά την επέμβαση της αστυνομίας σε μονές και ενορίες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μετά τον μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο που έστειλε την αστυνομία σε μοναστήρι για να συνετίσει τις εκεί μοναχές που δεν εφάρμοζαν τα μέτρα για τον κορονοϊό την παρέμβαση της αστυνομίας ζητά και ο μητροπολίτης Φωκίδος Θεόκτιστος για να διαπιστώνει εάν εφαρμόζονται στις μονές και ενορίες της μητρόπολης τα μέτρα που προβλέπει η πολιτεία για την πανδημία.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα από επιστολή που απέστειλε ο κ. Θεόκτιστος στον Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδος, του επισημαίνει πως «επειδή η πανδημία επανήρθε δυναμικά στην πατρίδα μας σκορπίζοντας τον θάνατο στους αδερφούς και τους συνανθρώπους μας, με λύπη πληροφορούμαστε για περιπτώσεις μοναστηριών και ενοριών στην επαρχία μας που δεν εφαρμόζουν τον νόμο και γίνονται αιτία διασποράς του covid-19».

ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ

Μάλιστα, όπως ξεκαθαρίζει ο μητροπολίτης Φωκίδος, ο ίδιος ως ιεράρχης δεν έχει κάποιο άλλο δικαίωμα επέμβασης για να συνετίσει αυτούς που δεν υπακούν για αυτό τον παρακαλεί, «επειδή εσείς έχετε από τον νόμο κάθε δικαίωμα επέμβασης ώστε να τηρηθούν τα προβλεπόμενα μέτρα της πολιτείας για τον περιορισμό της πανδημίας, σας ζητώ να ελέγχετε συχνά τις ιερές μονές και ενορίες της επαρχίας μου για να διαπιστώνεται εάν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα της πολιτείας. Αν δεν εφαρμόζονται σας παρακαλώ να εφαρμοστεί ο νόμος», καταλήγει.

Να σημειωθεί, ότι ο κ. Θεόκτιστος πριν από μερικές ημέρες είχε νοσήσει με κορονοϊο τόσο ο ίδιος όσο και αρκετοί κληρικοί με αποτέλεσμα να κλείσουν και τα γραφεία της μητρόπολης για δύο ολόκληρες εβδομάδες.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του Μητροπολίτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ