Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 22:36

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Αμερικής: “Το Πατριαρχείο της Μόσχας διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την πρεσβεία της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, επισκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, προκειμένου να δηλώσει τη συμπαράστασή του στον ουκρανικό λαό.

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά τη συνάντηση που είχε με την Πρέσβη, σε μήνυμά του μέσω κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, «είναι αδικία προς την ιστορία και την παράδοση της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας, αντί να στηρίζει τους αδελφούς της Ουκρανίας, να ακολουθεί πειθήνια τις εντολές και τη γραμμή του Κρεμλίνου, να διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, ο κ. Ελπιδοφόρος χαιρετίζει την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του State Department, το οποίο όπως επισημαίνει, «καταδικάζει τις κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας από το Κρεμλίνο και την στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης», καταλήγει.

Ακολουθεί ολόκληρο το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Επισκέφθηκα την Πρεσβεία της Ουκρανίας προκειμένου να εκφράσω στην πρέσβη κ. Oksana Markarova τη συμπαράστασή μας ως χριστιανών, ως Ελλήνων και ως Αμερικανών στο λαό της Ουκρανίας που υποφέρει από τον ρωσικό ιμπεριαλισμό, ο οποίος εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδα: στρατιωτικό, οικονομικό, ενεργειακό και εκκλησιαστικό.

Είναι αδικία προς την ιστορία και την παράδοση της Ορθοδοξίας, το Πατριαρχείο της Μόσχας αντί να στηρίζει τους αδελφούς της Ουκρανίας, να ακολουθεί πειθήνια τις εντολές και τη γραμμή του Κρεμλίνου, να διχάζει την Ορθοδοξία σε όλο τον κόσμο και να σκανδαλίζει το λαό του Θεού από την Ουκρανία στην Αφρική, έως και τη μακρινή Κορέα.

Χαιρετίζουμε την πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου του State Department που καταδικάζει τις “κακόβουλες προσπάθειες εργαλειοποίησης της ορθόδοξης ταυτότητας” από το Κρεμλίνο, και την στάση της Αμερικανικής κυβέρνησης».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ