Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 | 7:40

ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΑΦΑΤΗ

Αμερικής: “Το Πατριαρχείο είχε αντιληφθεί που πήγαιναν τα πράγματα και προσπαθούσε να ενισχύσει και εκκλησιαστικά την ανεξαρτησία του ουκρανικού λαού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο συναντήθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. 

Μετά τη συνάντηση ο κ. Καλαφάτης αφού επαίνεσε τον κ Ελπιδοφόρο για τη στάση του σε σημαντικά ζητήματα όπως της πανδημίας, σε ζητήματα σεβασμού του ανθρωπίνου προσώπου αλλά και τήρησης της Ορθοδόξου Παραδόσεως, μιλώντας για την ρωσική εισβολή δήλωσε πως, «οι Έλληνες καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την επίθεση αυτή καθώς παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, εκφράζει απαράδεκτο αναθεωρητισμό, πλήττει την κυριαρχία ανεξάρτητου κράτους, προκαλεί απώλειες ανθρώπινων ζωών. Ζητούμε τον άμεσο τερματισμό της εισβολής και στεκόμαστε δίπλα στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό», κατέληγε ο υφυπουργός.

Από τη μεριά του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αφού ευχαρίστησε τον κ. Καλαφάτη για το καλωσόρισμα στο διοικητήριο του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, ανέφερε πως εγώ ενοχλούμαι όταν ακούω την έκφραση πόλεμος αφού δεν υπάρχει πόλεμος. «Πόλεμος είναι όταν δύο πλευρές ανακηρύσσουν πόλεμο ο ένας τον άλλο και μάχονται. Εδώ δεν έχουμε πόλεμο στην Ευρώπη. Στην Ουκρανία δεν είναι πόλεμος αλλά είναι εισβολή», ξεκαθάρισε.

Όπως τόνισε μάλιστα είναι μια απρόκλητη εισβολή μιας χώρας η οποία είναι ισχυρή στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά έναντι μιας χώρας, «η οποία είναι ανεξάρτητη και κυρίαρχη αλλά δεν έχει δυστυχώς ούτε τον στρατό που απαιτείται για να αντισταθεί και γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης. Είναι καθαρά η εκμετάλλευση ενός δυνατού ο οποίος παραβιάζει τα δικαιώματα της εθνικής κυριαρχίας, της ελευθερίας, ενός ανεξάρτητου κράτους που είχε την ατυχία να συνορεύει με ένα τόσο ισχυρό κράτος», επεσήμανε.

«Το Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη είχε αντιληφθεί που πήγαιναν τα πράγματα και προσπαθούσε να ενισχύσει και εκκλησιαστικά την ανεξαρτησία του ουκρανικού λαού δίνοντας στο λαό αυτό ένα βασικό θρησκευτικό του δικαίωμα να έχει τη δική του Εκκλησία. Το πιο αυτονόητο δικαίωμα που έχει κάθε λαός αφού αποκτήσει την εθνική του ανεξαρτησία», συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Πρόσθεσε δε πως η αντίδραση της Εκκλησίας της Ρωσίας και τότε που δόθηκε το αυτοκέφαλο στην Εκκλησία της Ουκρανίας και πριν από αυτό η κωλυσιεργία για να λυθεί το εκκλησιαστικό πρόβλημα της Ουκρανίας, «δυστυχώς μας απογοητεύουν διότι δεν είναι η συμπεριφορά μιας Εκκλησίας αλλά είναι η στάση και η επιλογή μιας Εκκλησίας η οποία δεν έχει απαγκιστρωθεί από το πιεστικό βάρος και την αγκύλωση να είναι όργανο του κράτους», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ Ελπιδοφόρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ