Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 16:36

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ

Αμερικής: “Σας ευχαριστούμε που υποστηρίζετε την πνευματική αποστολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Χαιρετισμό απηύθυνε το βράδυ της Δευτέρας από τον Λευκό Οίκο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος κατά τη συνάντηση που είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε πως, «εδώ στον Λευκό Οίκο γιορτάζουμε για πρώτη φορά την ανάσταση του ελληνικού έθνους μαζί με τον πρωθυπουργό. Ο ιδιαίτερος αυτός εορτασμός της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης αποτελεί μια αλησμόνητη τιμή για την ελληνική κοινότητα. Είναι ένα σημάδι στον κόσμο της σταθερής δέσμευσης για την ελευθερία και τη δημοκρατία και των δύο εθνών σε μια εποχή ανόδου απολυταρχικών καθεστώτων σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα του αγώνα του λαού της Ουκρανίας να διατηρήσει την εθνική ακεραιότητα ενάντια στην άδικη επιθετικότητα», σημείωσε.

Ο κ. Ελπιδοφόρος απευθυνόμενος αρχικά στον Προέδρο Μπάιντεν τόνισε πως, «η φιλία σας με τον Ελληνισμό και η υποστήριξή σας προς την Ελληνική Δημοκρατία είναι γνωστή σε όλους», ενώ απευθυνόμενος προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό επεσήμανε πως, «φτάσατε πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας για να καλέσετε τους καλύτερους του κόσμου και να προσφέρετε το καλύτερο της πατρίδας μας».

Φωτογραφίες: Dimitrios S. Panagos

Παράλληλα πρόσθεσε πως, «Ελλάδα, η ευημερία των δημοκρατικών αξιών και του δυτικού πολιτισμού και η Αμερική, η καλύτερη ελπίδα ελευθερίας και αυτοδιάθεσης για όλους. Όλοι σας ευχαριστούμε για την ισχυρή υποστήριξή σας στη δικαιοσύνη και ιδιαίτερα για την ελευθερία της καθαρά πνευματικής αποστολής του Οικουμενικού Πατριαρχείου».‎

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής έκλεισε ωστόσο με την ευχή, «είθε ο δημιουργός μας να ευλογεί την πορεία των ανθρώπινων γεγονότων που περνάμε τώρα στον κόσμο έτσι ώστε η ζωή μας, η ελευθερία μας και η επιδίωξη της ευτυχίας μας, να προστατεύονται πάντα από τις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας, το δώρο της Ελλάδας στον κόσμο και την έμπνευση του αμερικανικού ονείρου», κατέληξε.‎

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ