Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:10

ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Η ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ

Αμερικής προς επίσκοπο Σασίμων: “Έμαθα ότι είσαι άνθρωπος με αρχές και κυρίως αγάπης για την εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδος στη Νέα Υόρκη τελέστηκε το Σάββατο κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας η χειροτονία του επισκόπου Σασίμων κ. Κωνσταντίνου από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατά την ομιλία του μιλώντας για το πρόσωπο του νέου επισκόπου ανέφερε πως «αν όμως έμαθα κάτι για εσένα είναι ότι είσαι άνθρωπος με αρχές, ελπίδες και κυρίως αγάπης για την εκκλησία σου», προσθέτοντας συγχρόνως πως το λειτούργημά σου στην επισκοπή, «είναι μια δοκιμασία αυτής της αγάπης γιατί τώρα καλείσαι να υπηρετήσεις ένα ποίμνιο που θα είναι νέο για εσένα και θα είσαι νέος για αυτούς».

Αναφερόμενος στην μητρόπολη που καλείται να διακονήσει δίπλα στον κ. Ησαΐα, ο κ. Ελπιδοφόρος διευκρίνισε πως «η μητρόπολη του Ντένβερ είναι πολύ σημαντική για την αρχιεπισκοπή γιατί αν και έχει τον μικρότερο πληθυσμό από οποιαδήποτε άλλη μητρόπολη, είναι διασκορπισμένη στη μεγαλύτερη έκταση της επικράτειας. Η διακονία σου εκεί θα υπάρξει ανεκτίμητη βοήθεια στον Σεβασμιώτατο και θα δώσει στους πιστούς της μητρόπολης νέες προοπτικές τις οποίες θα φέρεις από τη μακρά και γόνιμη ποιμαντική εμπειρία σου στη Βαλτιμόρη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνέχεια κάλεσε τον νέο επίσκοπο να εμπνευστεί από τους προκατόχους του επισημαίνοντας πως «στα πέρατα της Δύσης όπου θα υπηρετήσεις θα συναντήσεις όχι μόνο χριστιανούς αδελφούς και αδελφές ποικίλων παραδόσεων αλλά και αυτόχθονες λαούς που διατηρούν τους δικούς τους πνευματικούς πολιτισμούς. Ένας αληθινός θεολόγος από τη γραμμή και την κληρονομιά του Γρηγορίου του Ναζιανζηνού θα είναι τόσο διαλογικός όσο και παιδαγωγικός. Πρέπει να ακούμε τους άλλους ενώ διδάσκουμε και κηρύττουμε το ευαγγέλιο γιατί όπως δίδαξε ο ίδιος ο άγιος, δεν είμαστε φτιαγμένοι μόνο για τον εαυτό μας αλλά για το καλό όλων των συνανθρώπων μας», σημείωσε.

Ο κ. Ελπιδοφόρος έκλεισε ωστόσο ευχόμενος στον κ. Κωνσταντίνο, ο Κύριος να του χαρίζει άφθονη χάρη και σοφία ώστε να ανταπεξέλθει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα του υψηλή διακονία που του αναθέτει η εκκλησία.

Φωτογραφίες: Dimitrios S. Panagos

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ