Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 0:01

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ

Αμερικής: “Επιστρέφω στις ΗΠΑ πολύ πιο αισιόδοξος μετά τις αδελφικές συζητήσεις που είχαμε σε πνεύμα ενότητας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

“Επιστρέφω στις ΗΠΑ πολύ πιο αισιόδοξος μετά από τις αδελφικές συζητήσεις που είχαμε σε πνεύμα ενότητας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αμέσως μόλις επέστρεψε στην Αμερική από την Κωνσταντινούπολη όπου είχε επισκεφθεί με μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής για να συζητήσουν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη το θέμα του Συντάγματος της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, αφού χαρακτήρισε πολύ παραγωγική και επιτυχημένη τη συνάντηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης επεσήμανε πως, “το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής είναι πολύ σημαντικό για τη σχέση μας με τη Μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Είμαι ευγνώμων στον Παναγιώτατο Οικουμενικό μας Πατριάρχη για το όραμά, τη δύναμη και την καθοδήγησή του αλλά και στους αδελφούς μητροπολίτες που ανταποκρίθηκαν με αγάπη για το μέλλον αυτής της σημαντικής επαρχίας του θρόνου”, κατέληξε.

Σημειώνεται, ότι κατά τη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο Αρχιεπίσκοπος θα εξακολουθήσει να ταξιδεύει σε όλη την Αμερική και να συζητά με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής το μελλοντικό Σύνταγμα όπως το οραματίζεται, λαμβάνοντας υπόψη τη γνώμη όλων κληρικών και λαϊκών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ