Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:33

Αμερικής: Η αγάπη που συνδέει την Ελλάδα με την ομογένειά μας, είναι βαθιά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Χαίρομαι που μπορούμε να αρχίσουμε να διαθέτουμε τα κονδύλια σε κάποιους από αυτούς που επλήγησαν βαριά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι”, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή τη διανομή από την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής ενός εκατομμυρίου δολαρίων, για την ενίσχυση όσων επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα. 

“Είμαι ευγνώμων στους πιστούς μας και στις οργανώσεις της ομογένειας στην Αμερική που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας”, σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Ελπιδοφόρος για να προσθέσει πως “η αγάπη που συνδέει την Ελλάδα με την ομογένειά μας είναι βαθιά και η ανταπόκριση των πιστών εκδηλώνει αυτή την αγάπη», κατέληξε. 

Την Ελλάδα και τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε πριν από λίγες ημέρες αντιπροσωπεία της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, υπό την καθοδήγηση του κ. Ελπιδοφόρου,  ώστε να καθορίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη βοήθεια αυτή. 

Η αντιπροσωπεία πριν μεταβεί ωστόσο στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που “χτυπήθηκαν” από τις δασικές πυρκαγιές, επισκέφτηκε πρώτα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε και με τον Αντιπεριφερειάρχη Εύβοιας κ. Γιώργο Κελαϊδίτη, ο οποίος τους παρείχε ένα κατάλογο τοπικών επιχειρήσεων και ατόμων στη Βόρεια Εύβοια, οι οποίοι επλήγησαν άμεσα από τις πυρκαγιές.‎ 

Στα πλαίσια των επισκέψεών της μάλιστα η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση και με τον μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, ο οποίος παρέλαβε μία δωρεά για τα έξοδα επισκευής της μονής του Αγίου Δαυίδ, αφού όπως είναι γνωστό ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, έχει στενή πνευματική σχέση με το συγκεκριμένο μοναστήρι.‎ 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ