Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 22:23

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Δεν είναι αμάρτημα η ομοφυλοφιλία σύμφωνα με την Κυβέρνηση – Μειοψηφία ο Θεσσαλιώτιδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την θέση της Κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμάρτημα αντέταξε στο κήρυγμα του μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου, που ανάδειξε το orthodoxia.info, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον μητροπολίτη, “μειοψηφική περίπτωση”.

“Προφανώς δεν είναι αμάρτημα και είναι λυπηρό να ακούγονται αυτές οι διατυπώσεις που νομίζω δεν εκπροσωπούν ούτε τους πιστούς ούτε την Εκκλησία συνολικά. Είναι μειοψηφικές και μας βρίσκουν σθεναρά απέναντι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρινάκης.

Όπως τόνισε μάλιστα, “με το να προσβάλεις συλλήβδην έναν συμπολίτη σου για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την οποιαδήποτε επιλογή του ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, νομίζω ότι δεν έχει να κάνει ούτε με την πίστη μας, ούτε με αυτό το οποίο εκφράζει, ούτε με αυτό το οποίο πρεσβεύει. Έχουμε απαντήσει πάρα πολλές φορές ότι έχουμε ένα Πρόγραμμα που θέλουμε να εφαρμόσουμε”, συμπλήρωσε

Πρόσθεσε δε ότι, “υπάρχει διακριτός ρόλος προφανώς της Εκτελεστικής, της Νομοθετικής και της Δικαστικής Εξουσίας, με απόλυτο σεβασμό στην Εκκλησία, στην πίστη μας και προφανώς ακούγοντας πάντα τις απόψεις της όταν στη συντριπτική πλειοψηφία διατυπώνονται με έναν ευπροσήγορο τρόπο, εν πάση περιπτώσει και όχι όπως η μειοψηφική περίπτωση που επικαλεστήκατε”, σημείωσε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ.

Κατέληξε ωστόσο λέγοντας πως, “το έχουμε πει πάρα πολλές φορές, υπάρχει η Εκτελεστική Εξουσία η οποία εισηγείται και η Νομοθετική Εξουσία στο Κοινοβούλιο η οποία ψηφίζει τους νόμους του Κράτους. Και αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει”.

Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην συνάντηση Μητσοτάκη – Αρχιεπισκόπου που πραγματοποιήθηκε προ δεκαημέρου, τονίζοντας πως, “ο Πρωθυπουργός συναντάται συχνά με τον Αρχιεπίσκοπο. Έγινε πράγματι η συνάντηση πριν από 10 ημέρες, μετά από και διάφορα αιτήματα προς συζήτηση του Αρχιεπισκόπου προς τον Πρωθυπουργό, για παράδειγμα, η στέγαση των νέων, η φοιτητική στέγη, τα ζητήματα υπογεννητικότητας, η ανάγκη για στέγη για τα νέα ζευγάρια”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ