Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:26

Αμανατίδης: Καταστροφικοί για το θρησκευτικό αίσθημα του λαού οι χειρισμοί της Κυβέρνησης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Καταστροφικούς για το θρησκευτικό αίσθημα του λαού χαρακτηρίζει τους χειρισμούς της Κυβέρνησης την περίοδο των Χριστουγέννων ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Γιάννης Αμανατίδης.

Ο πρώην υπουργός κατηγορεί την Κυβέρνηση πως δεν έλαβε υπόψη τη γνώμη των ειδικών, παίρνοντας “αυθαίρετες και ανεφάρμοστες αποφάσεις”, ενώ σχετικά με τα Θεοφάνεια σημειώνει πως “αφού η Εκκλησία εφάρμοσε ό,τι της ζητήθηκε, και πάλι χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, ανακοινώθηκαν νέες αποφάσεις, που συνιστούσαν ανατροπή των συμφωνηθέντων”.

“Η κυβέρνηση είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για το αδιέξοδο, που δημιουργήθηκε και η αποκλειστικά υπεύθυνη να βρει λύσεις”, τονίζει κλείνοντας ο κ. Αμανατίδης.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του πρώην υπουργού

Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μια συλλογική προσπάθεια με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης, που είναι να πείσει και να επιτύχει τη μέγιστη εθνική ενότητα. Είναι προφανές όμως, ότι όποιος αγνοεί ή πολύ περισσότερο, υποτιμά την Εκκλησία, τότε αντικειμενικά, υπονομεύει την εθνική προσπάθεια.

Δυστυχώς, οι χειρισμοί της κυβέρνησης, καθ’ όλη την περίοδο των Χριστουγέννων, αποδείχθηκαν καταστροφικοί, τόσο για τα μαγαζιά, όσο και για το θρησκευτικό αίσθημα του λαού.

Ανακοινώθηκαν, λίγο πριν τα Χριστούγεννα, αυθαίρετες και ανεφάρμοστες αποφάσεις, αποκλειστικά για την Εκκλησία, χωρίς να ληφθεί η γνώμη των ειδικών επιστημόνων και χωρίς κανένα σεβασμό στο θρησκευτικό συναίσθημα του λαού.

Μετά τις αντιδράσεις, συνεδρίασε η επιτροπή των ειδικών επιστημόνων και εκδόθηκε μια ΚΥΑ, η οποία έγινε δεκτή από την Ορθόδοξη Εκκλησία, παρά το ότι ορισμένοι παραλογισμοί παρέμεναν.

Τι νόημα έχει ο διαχωρισμός μητροπολιτικών και μη μητροπολιτικών ναών;

Η κυβέρνηση, επίσης, δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις υπόλοιπες χριστιανικές μειονότητες, πόσο μάλλον τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες, παραβιάζοντας κατάφωρα τα δικαιώματά τους.

Και λίγες μέρες μετά, αφού η Εκκλησία εφάρμοσε ό,τι της ζητήθηκε, και πάλι χωρίς να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών, ανακοινώθηκαν νέες αποφάσεις, που συνιστούσαν ανατροπή των συμφωνηθέντων.

Από τα γεγονότα προκύπτει ότι η κυβέρνηση απέτυχε εντυπωσιακά να διαχειριστεί κάτι- που ήξερε ότι θα έλθει- διότι τα Χριστούγεννα δεν είναι μια έκπληξη.

Αν υπάρχουν διαπιστώσεις, που να ενοχοποιούν την Εκκλησία για παραβίαση των μέτρων, θα πρέπει να βγουν οι ιθύνοντες και να μας το πουν ευθαρσώς.

Όμως, η  αλαζονεία και η αυταρχικότητα, συνδυασμένη με την άγνοια για την πίστη και τα έθιμα του λαού μας, οδηγούν σε κρίσεις, τη στιγμή, μάλιστα, που ζητείται το άνοιγμα με την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για το αδιέξοδο, που δημιουργήθηκε και η αποκλειστικά υπεύθυνη να βρει λύσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ