Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 | 19:00

Αλβανίας: Η πνευματική ζωή δεν είναι μία αόριστη ευλάβεια και εξωτερική ευσέβεια

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Στον καθεδρικό ναό Αναστάσεως του Κυρίου στα Τίρανα λειτούργησε το πρωί της Κυριακής ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας, παίρνοντας αφορμή από το αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής ανέφερε πως «πολύ συχνά μιλάμε για την πνευματική ζωή και τους πνευματικούς ανθρώπους. Ο απόστολος σήμερα στο ανάγνωσμα μας τονίζει ότι ο καρπός του πνεύματος είναι ακριβώς η σφραγίδα εκείνη που προσδιορίζει τον πνευματικό άνθρωπο», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως η πνευματική ζωή δεν είναι μία αόριστη ευλάβεια και εξωτερική ευσέβεια. «Είναι η προσπάθεια να ωριμάζει αδιάκοπα μέσα μας ο καρπός του πνεύματος», σημείωσε.

Θέλοντας να περιγράψει ποιες είναι οι αρετές που προσδιορίζουν την πνευματική αυτή ζωή, ο κ. Αναστάσιος που πλαισιωνόταν από τον μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, επεσήμανε πως αυτές είναι «η αγάπη, η χαρά, η ειρήνη, η μακροθυμία, η πιστότητα, η αγαθοσύνη, η πίστη και η εγκράτεια. Αυτές προσδιορίζουν την ορθόδοξη πνευματικότητα του κάθε ανθρώπου», τόνισε.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΝΕΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Αναφερόμενος στην ματαιοδοξία που δημιουργεί συγκρούσεις και αντιθέσεις, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, υπογράμμισε πως «πολλές φορές αυτά υπάρχουν μέσα στην οικογενειακή και εργασιακή μας ζωή αλλά τολμώ να πω ακόμη και μέσα στην εκκλησιαστική. Ιδίως τώρα με αυτή την περίεργη αρρώστια της πανδημίας του κορονοϊού η οποία έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους σε μία περίεργη αποξένωση. Παρουσιάζονται πολύ συχνά φαινόμενα νέας εκφράσεως οικογενειακής βίας και άλλων αντιθέσεων στην εργασία και στην συνεργασία την οποία έχουμε μεταξύ μας καθημερινά».

Ο κ. Αναστάσιος έκλεισε το κήρυγμά του με την παράκληση, «ας φροντίσουμε λοιπόν να σηκώσουμε τα βάρη ο ένας του άλλου και να ικετεύουμε το άγιο πνεύμα να γεμίζει τη ζωή μας καθημερινά και να ωριμάζει στη συγκεκριμένη συμπεριφορά μας ο καρπός του αγίου πνεύματος», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ