Δε, 22/07/24 | 20:47

ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΑΝΤΙΑΣ ΝΑΘΑΝΑΗΛ

Αλβανίας για Αρχιεπίσκοπο Κύπρου: Εποίμανε τον ευλαβή λαό της Κύπρου με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καρποφόρο έργο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επί τη εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας κ. Αναστάσιος εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του προς την εκκλησία της Κύπρου και τον ορθόδοξο λαό της.

«Με συνοχή καρδίας πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημίαν του προσφιλεστάτου αδελφού και συλλειτουργού ημών Αρχιεπισκόπου Κύπρου κυρού Χρυσοστόμου με τον οποίο μας συνέδεε μακροχρόνιος εγκάρδια φιλία. Ο εκλιπών διεκρίνετο διά την ορθόδοξο πνευματικότητα, την παρρησία, την φιλοπατρία του.

Εποίμανε τον ορθόδοξο ευλαβή λαό της Κύπρου «εν σοφία και συνέσει πνευματική», με ουσιαστικές πρωτοβουλίες και καρποφόρο έργο. Συμμετείχε στις Πανορθόδοξες συνάξεις και ιδιαίτερα στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης με υπευθυνότητα.

Στην εξόδιο ακολουθία την Εκκλησία της Αλβανίας θα εκπροσωπήσουν ο μητροπολίτης Αμαντίας κ. Ναθαναήλ, Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου και ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μερκούρης.

Συλλυπούμενοι βαθύτατα την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κύπρου και τον εκλεκτό ορθόδοξο λαό. Τελέσαμε στο Παρεκκλήσιο της Αρχιεπισκοπής Τιράνων Τρισάγιο υπέρ της αναπαύσεώς του «εν σκηναίς δικαίων».

Αιωνία αυτού η μνήμη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ