Σάββατο 28 Μαΐου 2022 | 1:53

Αλβανίας: Αποχαιρετάμε έναν μεγάλο φίλο και έναν πνευματικό ηγέτη!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

O αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος με αφορμή την εκδημία του μητροπολίτη Μαυροβουνίου κυρού Αμφιλοχίου τον αποχαιρετά χαρακτηρίζοντάς τον “πολύτιμο φίλο και αδελφό”, «εξαιρετικό πνευματικό ηγέτη” και “φωτισμένο θεολόγο ιεράρχη”.

Αναλυτικά η δήλωση του αρχιεπισκόπου Αναστασίου

Με βαθύτατο πόνο πληροφορηθήκαμε την εις Κύριον εκδημίαν του μακαριστού Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κυρού Αμφιλοχίου.

Συμμετέχοντες εις το βαθύτατο πένθος του φιλτάτου λαού του Μαυροβουνίου και του Πατριαρχείου Σερβίας, ετελέσαμεν εις το παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Τιράνων τρισάγιο και εκφράζουμε τα εκ βάθους ψυχής συλλυπητήριά μας εις τον ορθόδοξον λαόν της γείτονος χώρας.

Η προσφιλής τοπική Εκκλησία του Μαυροβουνίου έχασε τον εξαιρετικό πνευματικό ηγέτη, τον εκλεκτό ποιμενάρχη της, ο οποίος, με διάκριση, σοφία, συνεπή εν Χριστώ ζωή και λόγο αγιοπνευματικό, οδήγησε τον λαό του Θεού στην επίγνωση του Τριαδικού Θεού και την ουσιαστική ορθόδοξη ευσέβεια.

Η Ορθόδοξος Αυτοκέφαλος Εκκλησία της Αλβανίας, επίσης, στερείται από ένα πολύτιμο φίλο και αδελφό, με τον οποίο, σύψυχοι πάντοτε στα θεολογικά και ποιμαντικά ζητήματα της Εκκλησίας μας, συνεργαστήκαμε επί δεκαετίες αρμονικά.

Γενικότερα η Ορθόδοξος Εκκλησία αποχαιρετά ένα φωτισμένο θεολόγο Ιεράρχη, με άρτια κατάρτιση, φωτεινή σκέψη, αποφασιστικότητα και θάρρος, με οικουμενικό ορθόδοξο φρόνημα.

Συμμετείχε και συνέβαλε δημιουργικά στις Πανορθόδοξες Συνάξεις και τελευταία στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης.

Η νηφαλιότητα, η διαύγεια της σκέψεώς του και η αγαπώσα παρρησία του ενεργούσαν πάντοτε αποτελεσματικά στις διορθόδοξες συναντήσεις και αποφάσεις.

Αιωνία η μνήμη αύτού! Ο Κύριος, τον Οποίον ολόψυχα αγάπησε και με αυταπάρνηση διακόνησε, ας αναπαύει τη σπάνια ψυχή του.

Μας παρηγορεί πάντοτε η πίστη ότι «εάν τε ούν ζώμεν, εάν τε αποθνήσκωμεν, του Κυρίου εσμέν».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ