Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:49

Αλβανίας Αναστάσιος: Ο Πατριάρχης Ειρηναίος εποίμανε τον λαόν «όν ηγάπησε» μετ’ αυτοθυσίας και συνέσεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συλλυπητήριο γράμμα στη Σερβική Εκκλησία για την εκδημία του Προκαθημένου της απέστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, από τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του “Ευαγγελισμού” όπου νοσηλεύεται από τις 11 Νοεμβρίου με κορονοϊό.

Σεβασμιώτατον
Μητροπολίτην Δαμπροβοσνίας
κύριον Χρυσόστομον
Τοποτηρητήν τοῦ Πατριαρχείου Σερβίας
Εἰς Βελιγράδιον

Μετά συνοχής καρδίας επληροφορήθημεν την εις Κυριον εκδημίαν του προσφιλέστατου αδελφού και συλλειτουργού ημών Πατριάρχου Σερβίας κυρού Ειρηναίου, ο οποίος διακρινόταν δια τον ακέραιον, πράον και ειρηνικόν χαρακτήρα του, την γνησιότητα των αισθημάτων του, την βαθείαν ορθόδοξον πνευματικότητά του. Ο μακαριστός Πατριάρχης Ειρηναίος εποίμανε τον λαόν «όν ηγάπησε» μετ’ αυτοθυσίας και συνέσεως, συμβάλλοντας εις την ενίσχυσιν της ενότητος της Ορθοδοξίας. Ο Θεός να αναπαύσει την ευγενή ψυχήν του «ἐν σκηναῖς δικαίων».

Συλλυπούμεθα ειλικρινώς την σεβασμίαν Ιεραρχίαν, τον ευλαβή κλήρον και τον λαόν της Εκκλησίας της Σερβίας, τους οποίους συνοδεύουν αι ταπειναί ημών δεήσεις κατά την περίοδον του μεγάλου αυτού πένθους.
Η φωτεινή μορφή του αοιδίμου Πατριάρχου Ειρηναίου ασφαλώς θα εμπνέει ευρύτατα τους απανταχού της γης αγαπώντας τον Κύριον και αναζητούντας παραδείγματα γνησίου χριστιανικού ήθους.

Μετ’ εξαιρέτου τιμής και αδελφικής αγάπης «ἐν Χριστῷ Ἰησοῦ, «δι’ ὅν τά πάντα καί δι’ οὗ τά πάντα»

+ Αναστάσιος
Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας
(εκ της μονάδος εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»)

Αθήνα 21 Νοεμβρίου 2020

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ