Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:33

ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ

Άλλη μία εκκλησία εγκαινιάστηκε στη Μελβούρνη από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας Μακάριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια ιστορική ημέρα ανέτειλε για την ενορία – κοινότητα Αγίου Αποστόλου Ανδρέου στο Forest Hill της Μελβούρνης την Κυριακή. Την ημέρα αυτή τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο τα εγκαίνια του ιερού ναού που σηματοδότησαν την επίσημη πλέον παράδοσή του στη θεία λατρεία.

Συμφώνως προς το εκκλησιαστικό τυπικό, η ακολουθία των εγκαινίων ξεκίνησε μετά το πέρας του Όρθρου και περιελάμβανε καθαγιαστικές ευχές, λιτανεία των ιερών λειψάνων πέριξ του ναού, θριαμβευτική είσοδο στον ναό με την προσταγή «Άρατε πύλας…» και τοποθέτηση των ιερών λειψάνων στο κέντρο της Αγίας Τραπέζης -στην ειδική οπή που ονομάζεται «φυτόν»-, κατόπιν έκπλυση και μύρωμα της Αγίας Τραπέζης, καθαγιασμό των αντιμηνσίων και τέλος ένδυση και ευπρεπισμό της αγίας Τραπέζης, σχηματισμό, με Άγιο Μύρο, του μονογράμματος του Χριστού (ΧΡ) στους τοίχους του Ιερού Ναού, και άναμμα, από τον Αρχιεπίσκοπο, της ακοίμητης κανδήλας της Αγίας Τραπέζης. 

Τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος στη συνέχεια προεξήρχε της αρχιερατικής θείας λειτουργίας, πλαισίωσαν οι επίσκοποι Σωζοπόλεως κ. Κυριακός και Κερασούντος κ. Ευμένιος, Αρχιεπισκοπικοί Επίτροποι Μελβούρνης και Νορθ-Κόουτ αντίστοιχα και πλειάδα ιερέων από τις δύο Αρχιεπισκοπικές Περιφέρειες της Βικτώριας. Ανάμεσα στο πολυπληθές εκκλησίασμα που με συγκίνηση και ευλάβεια παρακολούθησε τα τελούμενα, βρίσκονταν μεταξύ άλλων, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης και ο Πρόεδρος της Διακοινοτικής Επιτροπής Βικτώριας κ. Αντώνιος Τσουρδαλάκης.

Εκ μέρους της ενορίας – κοινότητας, ο π. Σταύρος Κακαβάς τέως ιερατικώς προϊστάμενος του ναού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, καλωσόρισε και προσφώνησε καταλλήλως τον Σεβασμιώτατο, ενώ του προσέφερε ως δώρο ένα εγκόλπιο σε ανάμνηση της ιστορικής ημέρας. 

Αντιφωνώντας, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος αναφέρθηκε με λόγους ευγνωμοσύνης σε όσους έχουν συμβάλλει με την εργασία τους, τον κόπο τους, τον χρόνο ή τα χρήματά τους, στην ανέγερση και αποπεράτωση του περικαλλούς ιερού ναού στο προάστιο Forest Hill. Κατακλείοντας, ο κ. Μακάριος παρακάλεσε όλους να πορεύονται με αγάπη μεταξύ τους, με ομόνοια και ενότητα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ