Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 | 2:09

Αλέξιος Ξενοφωντινός: «Προσευχόμαστε ώστε να επέλθει η ειρήνη και η αγάπη στην Εκκλησία σας»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί ξανά την Ουκρανία το επόμενο διάστημα εξέφρασε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος του Αγίου Όρους αρχιμανδρίτης Αλέξιος. Ο Αλέξιος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στους Ουκρανούς πιστούς καθώς ο ίδιος και η Ιερά Μονή Ξενοφώντος ήταν από τους πρώτους που άνοιξαν τις αγκάλες τους στους πιστούς της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Έχω άριστες αναμνήσεις από τις επισκέψεις μου στην Ουκρανία για τον εκλεκτό και πιστό λαό σας. Η ευχή μας και η προσευχή μας είναι να επέλθει η γαλήνη και η αγάπη στην Εκκλησία σας. Η ευχή και η ευλογία του Οικουμενικού μας Πατριάρχου ήταν και είναι να είστε όλοι οι ορθόδοξοι χριστιανοί ένα. Γιατί τίποτα δεν μας χωρίζει. Τον αυτόν Χριστό προσκυνούμεν, τα αυτά δόγματα έχουμε, το αυτό Βάπτισμα ελάβαμε, τον ίδιο Χριστό κοινωνούμε, και προς Αυτόν προσευχόμεθα και ζητούμε το έλεός Του», δήλωσε ο Ηγούμενος μιλώντας στο «Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας», προσθέτοντας πως «του Θεού συνεργούντος σκέφτομαι και επιθυμώ να επισκεφτώ και πάλι την ευλογημένη σας χώρα και ίσως και συντόμως».

Ο αρχιμανδρίτης Αλέξιος υπογράμμισε τη σημασία της ομόνοιας και της αγάπης στη ζωή των χριστιανών και ευχήθηκε, κατά το παράδειγμα της ζωής που ακολουθούν και οι αγιορείτες, να επέλθει η αγάπη και η ομόνοια και στην Ουκρανία: «Εκείνος που χαίρεται με την διαιρέσεις είναι ο αρχέκακος δαίμονας που αυτό είναι το έργο του. Εμείς οι αγιορείτες αγαπούμε όλους τους ορθοδόξους χριστιανούς και παρακαλούμε να είμαστε μια ποίμνη. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ουκρανία από τη στιγμή μάλιστα που το ορθόδοξο κέντρο μας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, με την  περί αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, παρέδωσε τον Τόμο Αυτοκεφαλίας εις το ανεξάρτητο ουκρανικό κράτος».

Πηγή: Πνευματικό Μέτωπο Ουκρανίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ