Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:39

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Αλέξιος Κουρτέσης: “Να εμπιστευόμαστε την Παναγία μας που συνεχώς ταπεινώνεται για όλους εμάς”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πρόσκληση προς τους ενστόλους ολόκληρης της χώρας να εμπιστεύονται και να τιμούν την Παναγία έκανε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης, με αφορμή την αυριανή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο π. Αλέξιος, με εσωτερική διαταγή που εξέδωσε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της Ελλάδος, μεταξύ άλλων σημειώνει πως «με πλημμυρισμένη από χαρά την καρδιά, με το νου στραμμένο προς το ιερό πρόσωπό της, με τα χείλη να την υμνούν κάθε δειλινό αλλά και τα γόνατα να κλίνουν με ταπείνωση προς εκείνη, ολοκληρώθηκαν και φέτος οι παρακλητικοί κανόνες και με τη χάρη του Θεού φτάσαμε να εορτάσουμε και να τιμήσουμε την ταπεινή κόρη της Ναζαρέτ που αφήνει την επί γής ζωή και μεθίσταται στην αιώνια».

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας επισημαίνει πως «ως μητέρα της ζωής εγκαθίσταται πλέον δίπλα στην πηγή της ζωής τον υιό και λόγο του Θεού τον Ιησού Χριστό και παρακαλεί για όλους εμάς τα πνευματικά της παιδιά. Μεσιτεύει για τις λύπες μας, ικετεύει για τις αμαρτίες μας και ο πνευματικά νεκρός άνθρωπος παίρνει ζωή και σηκώνεται από το πέσιμο, αντλεί θεία δύναμη και προσπερνάει τα εμπόδια και τις παγίδες του διαβόλου».

Όπως τονίζει μάλιστα, «είναι τόση μεγάλη η αγάπη που περιβάλλει για όλους εμάς και η εύνοιά της ώστε συνεχώς ταπεινώνεται και εμείς ξεπερνούμε κάθε δυσκολία που παρουσιάζεται στο διάβα της επί γης παρουσίας μας. Η αγάπη της είναι δεδομένη και δεν ζητάει κάτι από εμάς. Εμείς όμως οφείλουμε να την τιμούμε, να την εμπιστευόμαστε και να ακουμπούμε πάνω της ως άλλη βακτηρία», υπογραμμίζει.

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας καταλήγει ωστόσο ευχόμενος προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς και πυροσβέστες, «η Παναγία μας να σας προστατεύει και πάντοτε να μεσιτεύει για τη σωτηρία της πατρίδας μας και για κάθε έναν σας ξεχωριστά».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ