Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:25

ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΧΙΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Αλέξιος Κουρτέσης: Ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τις υπάρχουσες δυσκολίες αλλά και αυτές που ενδεχομένως θα έρθουν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Μήνυμα ενότητας και αγάπης έστειλε προς όλους τους ενστόλους της χώρας, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνόμος Β’  π. Αλέξιος Κουρτέσης, με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

Ο π. Αλέξιος, με εσωτερική διαταγή που εξέδωσε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, σημειώνει μέσω αυτής πως «δύει λοιπόν αυτό το έτος και μαζί του πήρε πολλούς συνανθρώπους μας. Νέους και γέρους, ασθενείς και υγιείς, πλούσιους και φτωχούς, άρχοντες και απλούς πολίτες», ζητώντας για το λόγο αυτό να αφήσουμε να φύγουν απο πάνω μας όλα εκείνα τα βαρίδια που βαραίνουν την ψυχή μας. «Το μίσος, τον ατομοκεντρισμό και την κακία».

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας προσθέτει πως αυτό που πρέπει να καταφέρουμε τη νέα χρονιά, είναι «να εγκολπωθούμε την αγάπη, την συμπόνοια και την αλληλεγγύη. Όταν η ψυχή μας αποκτήσει αυτές τις αρετές, τότε μόνο η ελπίδα θα λάβει σάρκα και οστά για ένα καλύτερο αύριο», ενώ διευκρινίζει πως τότε θα γιγαντώσει ώστε να κατορθώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, «να ξεπεράσουμε μακριά από μικρότητες τις υπάρχουσες δυσκολίες αλλά και αυτές που ενδεχομένως θα έρθουν».

Όπως επισημαίνει μάλιστα, «ο Χριστός είναι ο κρίκος που συνδέει όλες αυτές τις αρετές, αλλά είναι και ο πρώτος που τις εξέφρασε με τον πιο σκληρό και οδυνηρό τρόπο, επάνω στο Σταυρό. Όταν λοιπόν είμαστε πιστοί ακόλουθοί του, δεν έχουμε παρά να είμαστε και εμείς εκφραστές αυτών των αρετών προς τους συνανθρώπους μας», τονίζει.

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, κλείνει ευχόμενος προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς, «το νέο έτος να είναι με πιο πολύ Χριστό στις καρδιές όλων μας, ώστε πιο πολλή να είναι η αγάπη, η συμπόνοια και η φιλανθρωπία προς τον αδερφό μας. Με την ελπίδα ότι ο νέος χρόνος θα μας χαρίσει όσα μας στέρησε ο προηγούμενος», καταλήγει.

Να σημειωθεί, ότι ο π. Αλέξιος χθες το βράδυ βρέθηκε κοντά στις μάχιμες ομάδες τις Ελληνικής Αστυνομίας που εκείνη την ώρα εκτελούσαν υπηρεσία και έκανε μαζί τους την αλλαγή του χρόνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ