Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 | 4:42

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΟΡΤΗ

Αλέξιος Κουρτέσης: “Η εκκλησία προβάλλει την Κοίμηση της Θεοτόκου για να μας ξεδιψάσει και να δροσίσει την ψυχή μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Πρόσκληση προς τους ενστόλους ολόκληρης της χώρας να ακολουθήσουν τη ζωή της Παναγίας μας απηύθυνε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Αστυνόμος Β’ π. Αλέξιος Κουρτέσης με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Ο π. Αλέξιος, με εσωτερική διαταγή που εξέδωσε προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, μεταξύ άλλων αναφέρει πως, «κάθε καλοκαίρι καλούμαστε ως ορθόδοξοι χριστιανοί να εορτάσουμε και να τιμήσουμε το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αυτή την όμορφη περίοδο κατά την οποία η φύση εκφύει ποικιλία καρπών προς βρώση και αναζωογόνηση των σωματικών μας αναγκών, η εκκλησία προβάλλει την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την εις ουρανούς Μετάστασή της, ως πηγή αέναο για να μας ξεδιψάσει και να δροσίσει την ψυχή μας από τον πνευματικό καύσωνα που επιφέρει ο λίβας της αμαρτίας».

Παράλληλα, ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας επισημαίνει πως, «αυτή την ημέρα χαίρει και αγάλλεται ο απανταχού ορθόδοξος χριστιανικός κόσμος, καθώς ο κάθε ιερός ναός πλημμυρίζει από τις ανθρώπινες παρουσίες που συρρέουν να υμνολογήσουν και να δοξολογήσουν την Παναγία και συνάμα κλίνουν τα γόνατα της ψυχής και του σώματος στο ιερό εικόνισμα της Κοιμήσεως της Κυρίας των αγγέλων».

Απαντώντας στο γιατί η εορτή της Κοιμήσεως λαμβάνει διαστάσεις πανηγυρικού χαρακτήρα, ο π. Αλέξιος τονίζει πως, «πράγματι η Παναγία μας κοιμήθηκε ως βιολογικός άνθρωπος που ήταν, όμως «τάφος και νέκρωσις ουκ εκράτησεν», μαρτυρούν τα χείλη των αποστόλων και πολλών προσώπων που βρίσκονταν στον κήπο της Γεθσημανής, όπου ετάφη το αειπάρθενο σώμα της. Αλλά, μετέστη προς την ουράνια δόξα του χωρίς να εγκαταλείψει όλους εμάς τα παιδιά της, καθισμένη εκ δεξιών του Θεού και Πατρός να μεσιτεύει και να τον παρακαλεί για τη σωτηρία μας. Αυτό το πέρασμα από τα γήινα και φθαρτά στα ουράνια και άφθαρτα χαρακτηρίζει αυτή την εορτή ως το «Πάσχα του καλοκαιριού», υπογραμμίζει.

Όπως τονίζει μάλιστα, «κάθε φορά που όλοι εμείς οι ορθόδοξοι χριστιανοί ερχόμαστε να τιμήσουμε αυτήν την εορτή, αντλούμε δύναμη ως αδύναμοι άνθρωποι που είμαστε να αντιμετωπίζουμε και να ξεπερνούμε τα όποια εμπόδια ξεπροβάλλουν στην καθημερινότητα του βίου μας».

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας καταλήγει ωστόσο υπογραμμίζοντας προς όλους τους Έλληνες αστυνομικούς και πυροσβέστες πως, «ταυτόχρονα όμως μας δίνει την ελπίδα ότι όπως εκείνη νίκησε τους νόμους της φύσεως, έτσι και εμείς μπορούμε να υπερβούμε εαυτούς και να θεραπεύσουμε την ασθενούσα κοινωνία μας, με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουμε τη ζωή της, μια ζωή καθαρότητας, αγνότητας και αφιέρωσης στο Θεό».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ