Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 11:47

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα εγκαίνια του Ιωακείμειου Γηροκομείου της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως τέλεσε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης για τη συμπαράσταση στο σύνολο των έργων που γίνονται σε όλες τις μητροπόλεις και διευκρίνισε ότι δεν είναι ζητούμενα η εξάρτηση ή η επιβολή των προσωπικών απόψεων, αλλά η συμπόρευση, η συναλληλία, η βοήθεια του ενός στον άλλο και σε άλλους πάρα πολλούς τομείς πέραν των ιδρυμάτων που είναι κοινός στόχος και επιδίωξη.

«Ανάπτυξη με κοινωνική φροντίδα και κοινωνική συνοχή είναι οι δύο πόλοι μίας αδιαπραγμάτευτης προτεραιότητας της πολιτικής μας και σε αυτήν την προσπάθεια Εκκλησία και Πολιτεία βαδίζουν μαζί και από κοινού», τόνισε ο πρωθυπουργός, ενώ για τη συγκεκριμένη δομή, υπογράμμισε ότι είναι εντυπωσιακή σε ποιότητα και σε ανθρωπιά.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση και στη λειτουργία της δομής, ενώ έκανε αναφορά στην παρότρυνση του Αρχιεπισκόπου ότι «τα έργα της Εκκλησίας μ ας να είναι καρπός συνεργασίας και καρπός πολλών, εκκλησιαστικών, κρατικών, αυτοδιοικητικών αλλά και ιδιωτικών φορέων», αλλά και του πρωθυπουργού ότι «η εκκλησία υπήρξε για μας εθνικός εταίρος και ο πιο κοντινός και αποτελεσματικός σύμμαχος και ότι στα δύσκολα χρόνια της κρίσης και του μνημονίου η πατρίδα μας βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία».

Η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δόμνα Μιχαηλίδου, περιέγραψε το νέο γηροκομείο ως μία δομή με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με εργαζόμενους που δείχνουν σεβασμό στην τρίτη ηλικία, με ατομικά δωμάτια για τους περισσότερους ωφελουμένους, που προσφέρει σημαντικές εξατομικευμένες υπηρεσίες που αξίζουν στους ηλικιωμένους. Στοιχεία που όπως είπε «αντιστρέφουν την πολύ ξεπερασμένη λογική των ιδρυμάτων, συμβάλλουν στην αίσθηση της ανεξάρτητης, ισότιμης και αξιοπρεπούς διαβίωσης των φιλοξενούμενων και αποβάλλουν κάθε αίσθηση ιδρυματισμού. Το νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, είναι δυναμικότητας 140 κλινών και σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο «ήδη εγκαταστάθηκαν οι πρώτοι 65 τρόφιμοι από το παλαιό κτίριο κι όσο θα μειώνονται τα υγειονομικά μέτρα θα αυξάνουμε από τη μεγάλη λίστα αναμονής τις εισαγωγές των ηλικιωμένων. Θα φτάσουμε τους 104 τροφίμους με 60 ανθρώπους προσωπικό. Συνολικά και στα δύο ιδρύματα θα περιθάλπονται 234 τρόφιμοι και θα εργάζονται 135 άνθρωποι».

Στην μέχρι τώρα 50ετή και πλέον λειτουργία του Ιδρύματος έχουν φιλοξενηθεί εκατοντάδες υπερήλικες άνδρες και γυναίκες, που βρήκαν φροντίδα, περιποίηση, τροφή, στοργή και κατανόηση από το προσωπικό του Ιδρύματος κάτω από τις πατρικές και στοργικές συμβουλές των εκάστοτε Προέδρων-Μητροπολιτών του Ιδρύματος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ