Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:31

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ: Kλειστές οι εκκλησίες τα Χριστούγεννα αν αυτό κριθεί απαραίτητο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κατηγορηματικά υπέρ των μέτρων της Κυβέρνησης τάχθηκε για ακόμα μία φορά ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος σε συνέντευξή του στο liberal.gr και τον Γιώργο Φιντικάκη.

Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως δε διστάζει να ταχθεί υπέρ των κλειστών ναών ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων αν θεωρηθεί από τους ειδικούς αναγκαίο. “Αν κριθεί απαραίτητο ότι πρέπει να περάσουμε τα Χριστούγεννα στο σπίτι μας, τότε θα τα περάσουμε στο σπίτι μας. Δεν θα επιθυμούσα ούτε εγώ να συμβεί αυτό, καθώς θέλουμε να μετέχουμε στην κοινή εκκλησιαστική ζωή, εφόσον όμως αυτό δεν ελλοχεύει κίνδυνο για την ζωή μας”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Άνθιμος θεωρεί πως οι χειρισμοί της Κυβέρνησης απέναντι στην Εκκλησία όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας ήταν σωστοί σημειώνοντας πως “διαπίστωσα ότι ο πρωθυπουργός στα διαγγέλματά του, απευθυνόταν πάντα με πολύ σεβασμό απέναντι στον εκκλησιαστικό χώρο, γνωρίζοντας καλά την ευαισθησία που επικρατεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος”.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις στο χώρο της Εκκλησίας απέναντι στα μέτρα, ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως σημείωσε πως οι πιέσεις αυτές προέρχονται από “ένα μέρος του λαού που υγιώς θρησκεύεται” αλλά και από “ένα άλλο, που κάνει την περισσότερη φασαρία και αποτελείται από ακραίες ομάδες και με «περιδεή» συνείδηση, για να μην κλείσουν οι εκκλησίες και να μην σταματήσει η θεία Κοινωνία”.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως στο liberal.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ