Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:07

Αλεξανδρείας: «Το Πατριαρχείο ήταν, είναι και θα είναι δίπλα στα παιδιά του»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την στήριξή του στα λαό της Κένυας εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος κατά την επίσκεψή του στην αφρικανική χώρα.

Ο κ. Θεόδωρος κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Παύλου, στην περιοχή Καγκίρα, της Ιεράς Μητροπόλεως Ναϊρόμπι, τόνισε την συμπαράσταση του προς τα παιδιά εν μέσω πανδημίας και διαβεβαίωσε πως “το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε δίπλα στα παιδιά του, θα τα στηρίζει ποικιλοτρόπως και θα αγωνίζεται για την πνευματική τους πρόοδο και την ευημερία τους, τονίζοντας πως κανένα φτωχικό σπιτικό στην Αφρική δεν θα μείνει χωρίς τα απαραίτητα προς το ζειν”.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι Μακάριο για την πολυετή προσφορά του στην Κένυα, αφού με τους αγώνες του και την πολύ σκληρή δουλειά έβαλε την δική του σφραγίδα στην ιστορία της Ορθοδοξίας στην χώρα, ενω διένειμε τρόφιμα στις μητέρες των μαθητών των Ορθοδόξων σχολείων της Ριρούτας, αφού τα σχολεία είναι κλειστά από τον Μάρτιο και τα παιδιά δεν μπορούν να συμμετέχουν στο καθημερινό σχολικό συσσίτιο που προσέφερε η Εκκλησία. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ