Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:19

Αλεξανδρείας: Δεν είναι σωστή η αντίδραση της Μόσχας για το Ουκρανικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την συμπαράσταση του στον Οικουμενικό Πατριάρχη και στα δίκαια του λαού της Ουκρανίας, να έχει την δική του αυτοκέφαλη Εκκλησία, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Σύμφωνα με την σελίδα aviketos.com, o προκαθήμενος της αλεξανδρινής Εκκλησίας είχε χθες συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και στην συνέχεια απαντώντας σε δηλώσεις δημοσιογράφων για την διακοπή της ευχαριστιακής κοινωνίας από το Πατριαρχείο Μόσχας προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, που παραχώρησε αυτοκεφαλία στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, καθώς και προς την Εκκλησία Ελλάδος και το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, που αναγνώρισαν την πράξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο κ. Θεόδωρος απάντησε ότι βεβαίως και δεν είναι ορθή αυτή η αντίδραση. 

Υπενθύμισε μάλιστα ότι από τον περασμένο Νοέμβριο μνημονεύει τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιο.

 «Πιστεύω ότι όσο θα περνάει ο χρόνος, τότε θα δούμε περισσότερο και πιο καθαρά τα θέματα και στο τέλος θα συμπορευτούμε όλες οι Εκκλησίες για να δούμε ότι αυτό που υπερέχει πάνω απ΄όλα είναι η ομόνοια μεταξύ μας και η διακονία των λαών της γης», κατέληξε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ