Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023 | 4:09

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ

Αλεξανδρείας: “Προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν οι αιματοχυσίες – Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι ο πόλεμος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Με μεγάλη θλίψη παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία τα οποία μας ζωντανεύουν τις φρικώδεις μνήμες από την λαίλαπα του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και αφού θρηνήσαμε τόσα θύματα από την επέλαση του κορονοϊού τώρα βλέπουμε μπροστά μας τα νέα θύματα του παρανοϊκού πολέμου στην Ουκρανία», αναφέρει σε μήνυμα συμπαράστασης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. 

Όπως τονίζει μάλιστα ενώ ετοιμαζόμαστε να εισέλθουμε στην αγία και μεγάλη Τεσσαρακοστή μία περίοδο μετάνοιας και περισυλλογής, «βλέπουμε δίπλα μας να αιματοκυλιέται η γειτονιά μας. Το πιο λυπηρό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν μεταξύ δύο ομόδοξων αδελφών κρατών. Πρόσφατα γευτήκαμε παρόμοια επίθεση εκκλησιαστικής μορφής στην πολυβασανισμένη Αφρική, την ήπειρο που βρίσκεται αναμφισβήτητα στην πνευματική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας που για δύο χιλιάδες χρόνια αγωνίζεται για να κηρύξει το ευαγγέλιο του κυρίου μας Ιησού Χριστού», επισημαίνει. 

Παράλληλα, υπογραμμίζει πως προσευχόμαστε να πρυτανεύσει η λογική και να σταματήσουν άμεσα οι αιματοχυσίες για το καλό της ανθρωπότητας διότι όπως λέει και ο σύγχρονος Ρώσσος Άγιος Σωφρόνιος του Έσσεξ, «η μεγαλύτερη αμαρτία είναι ο πόλεμος».

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ωστόσο κλείνει λέγοντας πως τα γεμάτα φόβο μάτια των αθώων παιδιών μας ικετεύουν για βοήθεια. «Συμπάσχουμε με τα αθώα θύματα της άδικης πολεμικής σύρραξης, συμπονούμε αυτούς που έχασαν δικούς τους ανθρώπους, συμβαδίζουμε με τους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και συνεχίζουμε να προσευχόμαστε υπέρ ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και ευσταθείας των Αγίων του Θεού Εκκλησιών. Είθε η Ειρήνη του παντοκράτορος θεού να βασιλεύσει σε όλο τον κόσμο», καταλήγει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ