Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:41

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Αλεξανδρείας προς νέους πατριαρχικούς επιτρόπους: “Δεν έχω να σας δώσω χρυσό και άργυρο αλλά την αγάπη και την ευλογία του Χριστού”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον διορισμό δύο νέων πατριαρχικών επιτρόπων στις νεοσύστατες επισκοπές Κισανγκάνι και Γκόμα ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος στο πλαίσιο της ποιμαντικής επίσκεψής του στην λαϊκή δημοκρατία του Κονγκό και στις μητροπόλεις του Αλεξανδρινού Θρόνου Κινσάσα και Κανάνγκα.

Πρόκειται για τον αρχιμανδρίτη Πολύκαρπο Διαμαντόπουλο, διορισθέντα ως πατριαρχικό επίτροπο της Επισκοπής Κισανγκάνι και τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Ντούμπα, διορισθέντα ως πατριαρχικό επίτροπο της Επισκοπής Γκόμα.

Ο Μακαριώτατος κατά την ομιλία του απευθυνόμενος προς τους νέους πατριαρχικούς επιτρόπους τόνισε πως, «σήμερα από την νέα θέση που σας αναθέτει ο Πατριάρχης σας καλείσθε να διακονήσετε τον παλαίφατο  Θρόνο του Αγίου Μάρκου. Όπως είπε και ο Ιεραπόστολος των Εθνών Μέγας Παύλος το πολύτιμο σκεύος του Χριστού, έτσι κι εγώ δεν έχω να σας δώσω ούτε χρυσό, ούτε άργυρο αλλά την αγάπη και την ευλογία του Ιησού Χριστού για να κυβερνά και να κατευθύνει την ζωή και το έργο σας», κατέληξε.

Ωσαύτως, διόρισε ως πρωτοσύγκελο της μητρόπολης Κινσάσα τον αρχιμανδρίτη Γεράσιμο Μπελέσι και ως γενικό αρχιερατικό επίτροπο τον πρεσβύτερο Κλαύδιον Μπάι.

ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΝΣΑΣΑΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Πατριαρχική θεία λειτουργία τελέστηκε ωστόσο στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου της Ελληνικής Κοινότητας Κινσάσα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Κατάνγκας κ. Μελετίου, Αξώμης κ. Δανιήλ, Κινσάσας κ. Θεοδοσίου, Κανάνγκας κ. Χαρίτωνος και του επισκόπου Κωνσταντιανής κ. Κοσμά.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδοσίου.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος τόνισε με έμφαση προς το νέο μητροπολίτη πως «αυτή η ημέρα είναι δική σου ημέρα. Άνοιξε τώρα τα χέρια σου να αγκαλιάσεις τον λαό του Κονγκό. Δώσε αγάπη, συγχώρεση, ευλογία. Από την Αλεξάνδρεια θα σε παρακολουθώ και θα δέομαι για εσένα καθώς και για όλους τους αρχιερείς που χειροτόνησαν αυτά τα χωμάτινα χέρια για να έχω μικρό λόγο απολογίας εν ημέρα Κρίσεως. Κοντά σου θα είναι ο εξοχότατος πρόεδρος της χώρας, η ελληνική κοινότητα, όλος ο πιστός λαός του Θεού που είναι αφοσιωμένος στο παλαίφατο πατριαρχείο μας», κατέληξε

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ