Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 | 2:04

ΣΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΪΡΟΥ

Αλεξανδρείας προς νέο μητροπολίτη Κανάγκας: “Να αναδειχθείς προστάτης των πτωχών και να είσαι δίπλα στον κάθε άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον πατριαρχικό ναό, του αγίου Νικολάου (Χαμζάουϊ) Καΐρου, τελέστηκε το πρωί της Τετάρτης, η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Κανάγκας κ. Χαρίτωνος, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Γουινέας κ Γεώργιος, Μέμφιδος κ. Νικόδημος, Κατάγκας κ. Μελέτιος, Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και ο επίσκοπος Κωνσταντιανής κ. Κοσμάς, ενώ από του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο αρχιεπίσκοπος Σινά κ. Δαμιανός.

Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος μητροπολίτης, αναφέρθηκε με λύπη στην ληστρική εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας, στην κανονική δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, τονίζοντας πως, «δεν σεβάστηκαν τις θυσίες και τους κόπους τόσων ιεραποστόλων, που έδωσαν τον εαυτό τους για τον ευαγγελισμό των Αφρικανών». 

Όπως υποσχέθηκε μάλιστα, «ποτέ δεν πρόκειται να γίνω ένας δεύτερος Ιούδας Ισκαριώτης και θα εργασθώ με όλες μου τις δυνάμεις, υπερασπίζοντας τα δίκαια και τα προνόμια του αλεξανδρινού θρόνου», κατέληξε.

Από τη μεριά του, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, απευθυνόμενος προς το νέο μητροπολίτη, ανέφερε πως, «η Εκκλησία ήλθε να επιβραβεύσει την υπακοή σου και την ιεραποστολική σου εργασία», προτρέποντάς τον παράλληλα να αναδειχθεί, «όχι μόνο πνευματικός οδηγός και πατέρας, αλλά προστάτης των ορφανών, των πτωχών, των ασθενών, των φυλακισμένων, των αδυνάτων και να είσαι δίπλα στον κάθε άνθρωπο», κατέληξε ο κ. Θεόδωρος.

Να σημειωθεί, ότι ο νέος Μητροπολίτης Κανάγκας κ. Χαρίτων, γεννήθηκε στην Κανάγκα, το 1974. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα και ολοκλήρωσε στη Θεσσαλονίκη τις μεταπτυχιακές του σπουδές. Εργάσθηκε ιεραποστολικά ως κληρικός αρχικά στην Κανάγκα και στη συνεχεία ως πατριαρχικός επίτροπος στο Κογκό.

Φωτογραφίες: Φάρος Ομογένειας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ