Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:06

ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ

Αλεξανδρείας προς νέο επίσκοπο Νικοπόλεως: “Θα επιστρέψεις πλέον στη Σιέρα Λεόνε ως επίσκοπος των φτωχών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τελέστηκε σήμερα το πρωί, στην πατριαρχική μονή του αγίου Σάββα, η εις επίσκοπον χειροτονία, του επισκόπου Νικοπόλεως κ. Θεμιστοκλή Αδαμόπουλου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο, τον Πατριάρχη πλαισίωναν οι μητροπολίτες Γουινέας κ. Γεώργιος, Πηλουσίου κ. Νάρκισσος και ο επίσκοπος Ταμιάθεως κ. Γερμανός.

Ο νέος επίσκοπος, αφού αρχικά ευχαρίστησε τον Πατριάρχη, για την μεγάλη τιμή και εμπιστοσύνη που δείχνει προς το πρόσωπό του, στη συνέχεια ευχαρίστησε ιδιαίτερα όσους συμβάλλουν με πλήρη προθυμία, στο έργο της ιεραποστολής.

Από τη μεριά του, ο κ. Θεόδωρος μίλησε με πολύ θαυμασμό για την προσωπικότητα του θεοφιλεστάτου, καθώς και για την σπουδαία ιεραποστολική δράση που αναπτύσσει, στη φτωχότερη γειτονιά του κόσμου, την Σιέρα Λεόνε.

Ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, ακολούθως νουθέτησε τον νέο επίσκοπο πνευματικά στο νέο του ξεκίνημα, αφού πλέον από ιεραπόστολος ιερέας, “θα επιστρέψει στην Σιέρα Λεόνε, ως ιεραπόστολος επίσκοπος των φτωχών”, όπως τόνισε.

Στο τέλος, ο κ. Θεόδωρος, απένειμε το οφφίκιο του ευεργέτου της ιεραποστολής στον π. Αλέξανδρο Καρλούτσο, γνωστό στην Αμερική ως Father Alex, για την προσφορά του στο ιεραποστολικό του έργο, κυρίως στην Σιέρα Λεόνε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ