Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 21:28

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Αλεξανδρείας προς μαθητές: “Να γνωρίσετε την Ελλάδα μέσα από την ιστορία της και να γίνεται κάτοχοι των οικουμενικών ιδεωδών της”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τέταρτη ημέρα της ιεραποστολικής περιοδείας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου στην Τανζανία και συγκεκριμένα στην έδρα της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας όπου ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος έγινε δεκτός στο Κυβερνείο της Περιφέρειας από τον νέο Κυβερνήτη Αρούσας κ. John V.K. Mongella.

Τον Μακαριώτατο συνόδευαν ο Μητροπολίτης Αξώμης κ. Δανιήλ, ο Επίσκοπος Αρούσας κ. Αγαθόνικος και ο Αντιπρόεδρος της Πανταγκανικής (Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας) κ. Δημήτριος Μανθεάκης.

Ο κ. Μongela υποδέχθηκε θερμά τον Πατριάρχη εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπό του αλλά και προς την Ορθόδοξη Εκκλησία για το μεγάλο και πολυσχιδές έργο που επιτελεί σε ολόκληρη την Αφρική και στην Τανζανία ειδικότερα. Εξέφρασε την χαρά του για την γνωριμία με τον Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο και τον διαβεβαίωσε για την αμέριστη υποστήριξη της περιφέρειας στα έργα που πρόκειται να επιτελεστούν.

Ο Πατριάρχης διαβεβαίωσε τον Κυβερνήτη για τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφει στο πρόσωπο της Προέδρου της Τανζανίας κ. Samia Suluhu Hassan, διαβεβαίωσε δε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα προσφέρει στον λαό της Τανζανίας έργα εκπαίδευσης, υγείας και φιλανθρωπίας. Ο Μακαριώτατος ενώπιον του Κυβερνήτη ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει την Αρούσα ως Κέντρο της Ανατολικής Αφρικής.

Αμέσως μετά, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Διεθνές Σχολείο της Ελληνικής Κοινότητας Τανζανίας «Άγιος Κωνσταντίνος» όπου του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή ο Σύλλογος των Εκπαιδευτικών και οι μαθητές που αριθμούν συνολικά 635 παιδιά.

Ο κ. Θεόδωρος τους μίλησε για την σημασία της εκπαίδευσης στην ζωή των ανθρώπων έκανε αναφορά στην ανάγκη γνωριμίας με την γλώσσα και τον πολιτισμό της Ελλάδας που είναι οικουμενικό κτήμα και παγκόσμιος θησαυρός για την ανθρωπότητα. Προσκάλεσε ωστόσο όλους τους μαθητές να γνωρίσουν την Ελλάδα μέσα από την ιστορία της και να γίνουν κάτοχοι των οικουμενικών ιδεωδών της.  

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ