Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 14:56

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΥΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ

Αλεξανδρείας προς ιερείς που παρασύρονται από υλικές υποσχέσεις: “Επιστρέψτε στην αγκαλιά της μητέρας εκκλησίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Σύνοδο των παρεπιδημούντων αρχιερέων του Θρόνου συγκάλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος -μετά την ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος που έλαβε χώρα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Κάιρο για την χειροτονία του νέου Επισκόπου Γκούλου (Ουγκάντα) Νεκτάριου Καμπούγιε- ώστε να συζητήσει μαζί τους επίκαιρα ζητήματα που αφορούν το Πατριαρχείο και ιδιαίτερα τις αυθαίρετες πράξεις ιερέων προσκείμενων στο Πατριαρχείο Μόσχας.

Κατά την διάρκεια της συνεδριάσεως ο Πατριάρχης ενημερώθηκε τηλεφωνικώς από τον μητροπολίτη Καμερούν, ως προς τις ενέργειές του για την ενημέρωση των Παλαιφάτων και Πρεσβυγενών Πατριαρχείων για την εισπήδηση του Πατριαρχείου Μόσχας στην Αφρική κατ’ εντολή της Α.Θ.Μ.

Στην συνέχεια ο Πατριάρχης ζήτησε από τους εν Ουγκάντα αρχιερείς να μεταφέρουν στον Πρόεδρο της Ουγκάντας Εξοχώτατο κ. Yoweri Kaguta Museveni τις ευχαριστίες του για την επιτυχία της ποιμαντορικής του επίσκεψης στην Ουγκάντα και τις τιμές που απέδωσε στο πρόσωπό του κατά την διάρκεια της παραμονής του εκεί.

Ο Μακαριώτατος έκανε για τελευταία φορά έκκληση σε όλους τους ιερείς και ιδιαίτερα στον Πρωτοπρεσβύτερο Andrei Novikov και στον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Maximov να επανέλθουν στην εκκλησιαστική τάξη, σεβόμενοι το κανονικό δίκαιο της εκκλησίας και να σταματήσουν άμεσα τις παρ’ ενορίες πράξεις, τα συλλείτουργα με καθηρημένους κληρικούς, την τυρεία και την φατρία, κανονικά παραπτώματα που καταδικάζονται από τις Οικουμενικές Συνόδους (15ος Α’ Οικ. Συνόδου, 18ος Δ’ Οικ. Συνόδου, 34ος Πενθέκτης Οικ. Συνόδου, 6ος Γάγγρας, 10ος, 53ος & 62ος Καρθαγένης, 10ος, 11ος, 15ος & 31ος των Αγίων Αποστόλων, 2ος, 3ος , & 5ος Αντιοχείας κ.α.), διαφορετικά θα εφαρμοστούν άμεσα οι κυρώσεις που προβλέπονται από τους ανωτέρω κανόνες.

Τέλος, ο Πατριάρχης καλεί όλους τους Αφρικανούς κληρικούς που παρασύρονται από τις υλικές υποσχέσεις των προαναφερθέντων κληρικών, να επιστρέψουν στην αγκαλιά της μητέρας εκκλησίας τους, η οποία ουδέποτε καλλιέργησε τον εθνοφυλετισμό, παρά μόνο εργάστηκε με αυτοθυσία και αυταπάρνηση για την εξάπλωση της Ορθοδοξίας στην πολυβασανισμένη Αφρική, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Πατριαρχείο θα συνεχίσει την μαρτυρική του πορεία, έχοντας συνοδοιπόρους τους αυθεντικούς κληρικούς του, οι οποίοι εργάζονται ως στρατιώτες Χριστού με μοναδικό σκοπό το καλό των μελών της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ