Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 | 20:20

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΟΥΣΑ ΤΗΣ ΤΑΝΖΑΝΙΑΣ

Αλεξανδρείας: “Όσα έργα πραγματοποιηθούν γίνονται με αγάπη από την Εκκλησία ώστε το φως της Ορθοδοξίας να ακτινοβολεί αιώνια στην περιοχή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην ιερά επισκοπή Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας τελέστηκε το πρωί της Κυριακής η πατριαρχική θεία λειτουργία και συγκεκριμένα στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αρούσας προεξάρχοντος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου.

Συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Αξώμης κ. Δανιήλ, ο επίσκοπος Μπουκόμπας κ. Χρυσόστομος και ο οικείος επίσκοπος Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας κ. Αγαθόνικος.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος προέβη στις χειροθεσίες του Αρχιμανδρίτη Μάρκου Kalinga σε Πνευματικό, του Ιερομονάχου Νικηφόρου Ilomo σε Αρχιμανδρίτη και του Πρεσβυτέρου Ματθαίου Nziku σε Πρωτοπρεσβύτερο. Επίσης, μέσα σε κλίμα μεγάλης συγκίνησης τέλεσε τη μοναχική κουρά του Φωτίου Chengula, ο οποίος έλαβε το όνομα Ευμένιος προς τιμήν του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Ευμενίου (Σαριδάκη) του Κρητός.

Ο Πατριάρχης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στο προσωπικό του όραμα για την πόλη και την Επισκοπή της Αρούσας λέγοντας πως όσα έργα θα πραγματοποιηθούν γίνονται με αγάπη από την Εκκλησία για τους κατοίκους αυτής της ευλογημένης πόλης και για τα παιδιά τους ώστε το φως της Ορθοδοξίας να ακτινοβολεί αιώνια στην περιοχή αυτή.

Ευχήθηκε δε στον Επίσκοπο Αρούσας κ. Αγαθόνικο καλό και ευλογημένο ξεκίνημα στο δύσκολο έργο που απλώνεται μπροστά του για την ανέγερση του προσφάτως θεμελιωθέντος ναού της Υπεραγίας Θεοτόκου και του πολυδύναμου ιεραποστολικού κέντρου. Επίσης, μίλησε πατρικώς προς το νέο μοναχό Ευμένιο και τους κληρικούς που χειροθέτησε νουθετώντας τους να διακονούν με βαθιά πίστη και ακάματο ζήλο την εκκλησία και τους αδελφούς τους.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε πρωτίστως την Πρόεδρο της Τανζανίας Samia Suluhu Hassan, για τη δυνατότητα που δίνει σε όλες τις θρησκείες να ασκούν ελεύθερα το δικαίωμα του θρησκεύειν, καθώς και τον Πρόξενο της Ελλάδος στο Ντάρες Σαλαάμ κ. Γουίλιαμ Φερεντίνο, τον Αντιπρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητος Τανζανίας κ. Δημήτριο Μανθεάκη και τα μέλη της Ελληνικής Παροικίας της Αρούσας για τη θερμή υποδοχή και την υποστήριξή τους στο έργο του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στη χώρα της Τανζανίας, ενώ με ευγνωμοσύνη αναφέρθηκε στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημητρίου επαινώντας την πολυετή διακονία του στη χώρα αυτή.

Στη Θεία Λειτουργία έψαλλαν μελωδικότατα οι ιεροψάλτες και αναγνώστες της Επισκοπής Αρούσας οι οποίοι με πολύ ζήλο μελετάνε τα υμνολογικά κείμενα της Εκκλησίας και εργάζονται με μεράκι και υπευθυνότητα με τη βοήθεια της Μοναχής Αλεξίας για τη μετάφραση των λειτουργικών κειμένων.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση με αφρικανικούς χορούς και τραγούδια, προς τιμήν του Πατριάρχη, με τη συμμετοχή νέων της Επισκοπής Αρούσας και ιθαγενών από τη φυλή των Μασσάι.

Ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τους συντελεστές της εκδήλωσης και διένειμε σε όλους διάφορες ευλογίες ως ενθύμιο της Πατριαρχικής επίσκεψης στην πόλη της Αρούσας. Αμέσως μετά είχε συνάντηση με όλα τα μέλη της Ελληνικής Κοινότητας, Έλληνες και Κύπριους με τους οποίους είχε εγκάρδια συνάντηση και συζήτησαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν.


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ