Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:51

Αλεξανδρείας: «Ο Νήφων σαν παρακαταθήκη αφήνει πίσω το χαμόγελό του»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ο Νήφων αγάπησε την εκκλησία … για όλους είχε ένα δώρο όταν ήταν στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου και σε όλους είχε έναν λόγο καλό για να ξεκουράσει την καρδιά τους, τις στεναχώριες τους. Γιατί έφυγε τόσο γρήγορα; Την απάντηση την έχει μόνο ο Χριστός..… Σαν παρακαταθήκη αφήνει πίσω το χαμόγελό του».

Με αυτά τα λόγια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος μίλησε για τον μακαριστό μητροπολίτη Πηλουσίου Νήφωνα στο μνημόσυνο που τελέστηκε στο ναό του Αγίου Νικολάου Πορτ Σάιντ.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος αναφέρθηκε στο πένθος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου μετά την απώλεια του μητροπολίτη Πηλουσίου κυρού Νήφωνος για τον οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά αφιέρωσε τη ζωή του στο Χριστό. Μίλησε για την πρώτη φορά που τον γνώρισε στην Κρήτη πριν από 40 χρόνια – νέοι ιερείς και οι δύο – και εκ τότε τους συνέδεε μια βαθιά πνευματική φιλία.

Τον Πατριάρχη Θεόδωρο πλαισίωσε ο Μητροπολίτης Ερμουπόλεως (Τάντας) κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Μέμφιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος και Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας κ. Νάρκισσος, ο Καθηγούμενος της Ι.Μ του Αγίου Γεωργίου αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Αλαζράι, ενώ παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των αραβόφωνων κοινοτήτων της Αιγύπτου, της Κοπτικής Εκκλησίας και της πολιτικής ηγεσίας της πόλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ