Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:05

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΦ' ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ

Αλεξανδρείας: “Να ανοίξουμε την καρδιά μας στον διπλανό μας και ιδιαιτέρως στον αδύναμο άνθρωπο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στην εκπομπή «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά.

Ο Πατριάρχης του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου της Ορθόδοξης Εκκλησίας μίλησε για τη ζωή του από την Κρήτη και την Οδησσό ως τις αφρικανικές χώρες, για το σημαντικό ιεραποστολικό του έργο, για τη συνάντησή του με τον Τζο Μπάιντεν, για τους Έλληνες της Αιγύπτου, καθώς και για τον αγώνα που δίνει για αγαθά, όπως το καθαρό νερό, τα οποία στη Δύση θεωρούνται αυτονόητα.

Παράλληλα, ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στην απόφαση διακοπής της μνημόνευσης του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου και στην εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στα γεωγραφικά όρια του Παλαίφατου Πατριαρχείου.

Το μήνυμα ωστόσο που έστειλε προς όλους μέσα από τη συνέντευξη είναι, “να ανοίξουμε την καρδιά μας και να μην φοβόμαστε τον διπλανό μας και ιδιαιτέρως τον αδύναμο άνθρωπο κι αν δεν μπορούμε κάτι να κάνουμε για αυτόν ας του δώσουμε απλά μόνο λίγο ενδιαφέρον και να τον ακούσουμε”, σημείωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ