Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:33

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥ

Αλεξανδρείας: “Η μεγάλη τεσσαρακοστή είναι ένα υπέροχο πνευματικό ταξίδι προσευχής, εγκράτειας και νηστείας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην εκκλησιαστική κοινότητα του αγίου αποστόλου Μάρκου Κινσάσας μετέβη την Τετάρτη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος όπου σε ατμόσφαιρα κατανύξεως τέλεσε προηγιασμένη θεία λειτουργία σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο στην κεντρική θύρα του ναού ώστε να συμμετάσχουν όλοι οι πιστοί.

Κατά την ομιλία του ο Μακαριώτατος τόνισε, «ότι η μεγάλη τεσσαρακοστή είναι ένα υπέροχο πνευματικό ταξίδι προσευχής, εγκράτειας και νηστείας, που μας οδηγεί στο απάνεμο και γαλήνιο λιμάνι του χριστού στην εκκλησία του που είναι η σωτηρία».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους εορταζόμενους τεσσαράκοντα  μάρτυρες οι οποίοι όπως επεσήμανε, «δεν δείλιασαν στην παγωμένη λίμνη διότι η καρδιά τους θερμαίνονταν από την φλόγα της αγάπης του Χριστού και αποτελούν παράδειγμα θάρρους και ομολογίας προς μίμηση για όλους εμάς τους χριστιανούς που αντιμετωπίζουμε ποικίλες δυσκολίες στη ζωή μας».

Πρόσθεσε δε «προσπαθήστε να μην σβήσει ποτέ αυτή η φλόγα της αγάπης προς τον Χριστό και αυτό θα το καταφέρετε στη ζωή σας όταν λέτε πάντα τις σπουδαιότερες λέξεις συγχωρώ, αγαπώ, χαρίζω ειρήνη», κατέληξε ο Πατριάρχης.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, επισκέφθηκε τα παρακείμενα σχολεία της ενορίας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού και του γυμνασίου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν σύντομη εκδήλωση με απαγγελίες και άσματα.

Ο κ. Θεόδωρος μίλησε προς τα παιδιά με πατρική αγάπη εκφράζοντας την χαρά του που βρέθηκε ανάμεσά τους και απευθυνόμενος προς τον νέο μητροπολίτη Κινσάσας κ. Θεοδόσιο τόνισε ότι εμπιστεύεται αυτά τα χαρούμενα πρόσωπα, το μέλλον του Κονγκό και της Ορθοδοξίας στην πνευματική του πατρότητα.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος πραγματοποίησε επίσκεψη στην εκτός της πρωτεύουσας εκκλησιαστική κοινότητα αγίων αρχαγγέλων όπου μετά την υποδοχή τελέστηκε δοξολογία στον ομώνυμο ιερό ναό, ενώ ο μακαριώτατος χειροθέτησε σε πνευματικό τον εφημέριο της ενορίας π. Θεόδωρο.

Το απόγευμα ο κ. Θεόδωρος μετέβη στην ενορία του αγίου Μάρκου Κινσάσα όπου πραγματοποιήθηκε νεανική σύναξη της κοινότητας, κατά την οποία νέοι και νέες είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν με τον Πατριάρχη για θέματα που τους απασχολούν, ενώ ευθύς αμέσως ο κ. Θεόδωρος είχε συνάντηση με την «πνευματική κίνηση κυριών» της ενορίας, όπου τους μίλησε για την σπουδαιότητα της μητρότητας και την σημαντική συνεισφορά τους στη διάδοση του ευαγγελίου του χριστού και της ορθόδοξης πίστης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ