Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 20:09

Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΝ ΚΥΠΡΩ ΕΞΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΘΡΟΝΟΥ

Αλεξανδρείας: “Η Κύπρος στέκεται ακοίμητος αρωγός και συνοδοιπόρος στο επίπονο ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στον ιερό ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου Λευκωσίας της Εξαρχίας του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην Κύπρο χοροστάτησε το πρωί της Κυριακής ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Ο κ. Θεόδωρος αναφέρθηκε στην μεγάλη εορτή των Αγίων Πάντων με την οποία σημαίνεται και ο τερματισμός της περιόδου του Πεντηκοσταρίου. Τόνισε δε την αποστολική παρακαταθήκη και την ιδιαίτερη ευθύνη της, «εν Αγίω Πνεύματι πορείας και μαθητείας που φέρει η Δευτερόθρονη Εκκλησία του Αγίου Μάρκου προς τον κόσμο των αφρικανικών φυλών σύμφωνα με την Κυριακή εντολή, “Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη” στην ήπειρο του μέλλοντος», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ιδιαίτερη ήταν η αναφορά του στις εμπειρίες που αποκόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αρούσα της Τανζανίας ενώ ανακοίνωσε τα επικείμενα ταξίδια του στις χώρες της Μαδαγασκάρης και της Ρουάντα. Τέλος, εξέφρασε την χαρά του επειδή βρίσκεται και πάλι στην Αγιοτόκο Κύπρο η οποία στέκεται ακοίμητος αρωγός και συνοδοιπόρος στο επίπονο ιεραποστολικό και ανθρωπιστικό έργο του Πατριαρχείου στην πολύπαθη Αφρική.

Στη συνέχεια απένειμε Πατριαρχικά Οφφίκια σε δυο διακεκριμένους Κύπριους νομικούς για την ολόθυμη προσφορά τους στην Αλεξανδρινή Εκκλησία υπερθεματίζοντας την σπουδαιότητα της εμπράκτου συμβολής όλων των αρχόντων του θρόνου προς αυτήν.

Ειδικότερα, ανεβίβασε τον Άρχοντα Δικαιοφύλακα κ. Κωνσταντίνο Τσιρίδη  σε Μέγα Άρχοντα, ενώ περιεκόσμησε με το οφφίκιο της Αρχοντίσσης Νομοφύλακος στην Ερίτιμο κα Φωτεινή Τσιρίδη, Βουλευτή Λεμεσού.

Να σημειωθεί ότι συμπροσευχόμενος παρέστη ο επίσκοπος Νιτρίας κ. Νικόδημος, Πατριαρχικός Έξαρχος εν Κύπρω, ενώ στην λειτουργική προσευχή παρέστησαν ο Υποστράτηγος κ. Παναγιώτης Παντελίδης, ο Υπαρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Χρήστος Μαυρής, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης κ. Στυλιανός Τίτανας κ.α. επίσημοι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ