Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 21:05

Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων τέλεσαν τρισάγιο για τον μακαριστό Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συμπροσευχόμενος κατά τη θεία λειτουργία παρέστη σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος στην πατριαρχική μονή του Οσίου Σάββα Ηγιασμένου Αλεξανδρείας, μετά το πέρας της οποίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρού Ειρηναίου.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου είναι ιδιαιτέρως συγκινημένος από την προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου Πατριάρχη, με τον οποίο συνεδέετο από τα χρόνια της παράλληλης διακονίας τους στην Αθήνα ως αρχιερείς-έξαρχοι των δύο Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων, αντιστοίχως. Επίσης, φιλαδέλφως εκφράζει συλλυπητήριες ευχές προς την παλαίφατη Εκκλησία των Ιεροσολύμων.

Σημειώνεται ότι ο Μακαριώτατος είχε επισκεφθεί τον αοίδιμο Πατριάρχη πρώην Ιεροσολύμων κυρό Ειρηναίο στην Αθήνα και είχε πολύωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του, στο ευαγές καθίδρυμα όπου νοσηλευόταν μερίμνη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, προς τον οποίον εκφράζει τον δίκαιον έπαινο για τα εμπράκτως εκδηλωθέντα φιλόστοργα αισθήματά του προς τον κοιμηθέντα Πρωθιεράρχη.

Την ίδια στιγμή μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη κυρού Ειρηναίου τέλεσε σήμερα το πρωί και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ