Η ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

Αλεξανδρείας: «Ενωμένες Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος αποτελούν δύναμη σταθερότητας»

Στη στρατηγική σημασία του άξονα Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου για την ειρήνη στη Μεσόγειο εστίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ανήμερα του Πάσχα.

Χοροστατώντας στον εσπερινό της αγάπης στην ιερά μονή του Αγίου Σάββα, ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου συνέδεσε το γεγονός της Ανάστασης με την επιτακτική ανάγκη για γεωπολιτική σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Θεοδώρου στον Αιγύπτιο πρόεδρο. Ο Πατριάρχης γνωστοποίησε στο εκκλησίασμα πως οι εόρτιες ευχές του Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι προς τους χριστιανούς της χώρας συνοδεύονταν από φωτογραφία της πατριαρχικής μονής του Αγίου Γεωργίου στο παλαιό Κάιρο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συγκεκριμένη διαδικτυακή ανάρτηση αποτελεί έμπρακτη απόδειξη του σεβασμού που τρέφει η αιγυπτιακή πολιτεία προς τα ελληνορθόδοξα προσκυνήματα.

Η ακολουθία τελέστηκε παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας κ. Ιωάννη Πυργάκη και του προέδρου της ελληνικής κοινότητας κ. Ανδρέα Βαφειάδη, ενώ συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ταμιάθεως κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Μαρεώτιδος κ. Δαμασκηνός.

Εκφράζοντας την οικουμενικότητα του θρόνου, η ευαγγελική περικοπή διαβάστηκε σε επτά συνολικά γλώσσες, μεταξύ των οποίων τα αραβικά και τα σουαχίλι.

Απευθυνόμενος στους πιστούς και τους προσκυνητές που κατέκλυσαν το καθολικό της μονής, ο κ. Θεόδωρος σημείωσε πως παρά τις παγκόσμιες δοκιμασίες, το άγιο φως έρχεται να κομίσει ξανά την ελπίδα, προτρέποντάς τους να μεταφέρουν την ειρήνη στις κοινωνίες τους.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη διανομή των πασχαλινών αυγών από τον Πατριάρχη.

Google News

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις

Από το αρχείο της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης

ORTHODOX TV