Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:43

Αλεξανδρείας: “Ας λέγουμε σε όλη μας τη ζωή, νύχτα και ημέρα, Χριστός Ανέστη, Χαρά μου!”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ας μιμηθούμε τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ, και ας λέγουμε σε όλη μας τη ζωή, νύχτα και ημέρα, Χριστός Ανέστη, Χαρά μου! Αυτή θα είναι η ευχή μου για το φετινό Πάσχα”, σημείωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β’, κατά τον εσπερινό της Αγάπης χθες στον Πατριαρχικό ναό του αγίου Σάββα..

“Η χαρά της Αναστάσεως να είναι ελπίδα και κουράγιο. Έχεις Χριστό μέσα σου; Έχεις την Ανάσταση! Έχεις Χριστό; Έχεις φως! Έχεις Χριστό; Έχεις την υπομονή! Έχεις Χριστό; Έχεις αγάπη!”, πρόσθεσε

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος κατήλθε εν πομπή από την Αίθουσα του Θρόνου της Μονής στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου προεξήρχε του Εσπερινού της Αγάπης, συγχοροστατούντων των Αρχιερέων του Θρόνου, Σεβ. Μητροπολίτου Ναυκράτιδος κ. Ναρκίσσου, Θεοφιλ. Επισκόπου Βαβυλώνος κ. Θεοδώρου και Θεοφιλ. Επισκόπου Ταμιάθεως κ. Γερμανού.

Παρέστησαν επίσης, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας, κ. Ανδρέας Βαφειάδης και εκπρόσωποι ελληνικών σωματείων της Πόλεως, ενώ μέσα σε κλίμα χαρμόσυνο, ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη στα Ελληνικά και ακολούθησαν οι Αρχιερείς, ο κλήρος και οι Λαϊκοί, σε διάφορες γλώσσες.

Τέλος, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε ιδιαιτέρως, σε όλον τον κόσμο της Μέσης Ανατολής, Χριστός Ανέστη και να έχουν ειρήνη μεταξύ τους, χρόνια πολλά σε όλη την Αφρική και στην Αίγυπτο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ